Tradicionális házi májgaluskaleves gazdagon
Igazi régimódi recept
Az ízletes zöldség- vagy húslevest tedd még laktatóbbá májgaluskával!

Tradicionális házi májgaluskaleves gazdagon
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hidegebb napokon azok is könnyebben elcsábulnak egy forró, sűrű levesre, akik máskor kevésbé rajonganak érte. Ha formás májgaluska is van benne, még vonzóbb. Csak arra ügyelj az elkészítésénél, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény.

Májgaluskaleves

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 20 dkg gomba
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 2 leveskocka
  • bors
  • olívaolaj

A májgaluskához

  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 tojás
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál búzadara
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A répákat, a karalábét és a gombát mosd meg, pucold meg, majd szeleteld fel hasonló nagyságú darabokra. Olívaolajon dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel másfél liter vízzel. Add hozzá a húsleveskockát. Kis lángon főzd fél óráig.

Ezalatt a csirkemájakat tisztítsd meg, tedd egy deszkára, és kezdd el kaparni késsel, így megszabadulhatsz a belső hártyáktól. Ezt a műveletet megúszhatod, ha turmixgépbe rakod, esetleg ledarálod. Add hozzá a tojást, fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemzölddel és pirospaprikával. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy a massza könnyű maradjon. Szükség esetén tehetsz bele egy evőkanál búzadarát is. Takard le, hagyd állni fél óráig. Amikor a zöldségek már puhák, kanál segítségével szaggasd a májgaluskákat a levesbe. Főzd három-öt percig, és forrón kínáld.

Ezt is szeretjük