A hagyományos máglyarakás receptje
Az omlós-habos édességet már nagyanyáink is imádták.
Könnyű, sült, roppanós hab a tetején, alatta édes alma, kifli, na meg a többiek, ez a máglyarakás, ami lehet desszert vagy egy kiadós leves után a második fogás is.
Ha szeretnéd, szórj a rétegek közé magvakat vagy mazsolát, hogy még finomabb legyen!
Máglyarakás
Hozzávalók:
- 6 szikkadt kifli
- 3 nagyobb alma
- 3 tojás
- fél liter zsíros tej
- 12 dkg cukor
- 4 evőkanálnyi gyümölcslekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj ízlés szerint
- 2-szer két evőkanálnyi vaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kifliket karikázd fel, a tejben keverd el a vaníliás cukrot, majd ebbe áztasd be a karikákat. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd simára a cukorral, a fehérjét pedig verd kemény habbá, majd keverj hozzá egy evőkanálnyi lekvárt. Egy tűzálló tálat vajazz ki az egyik adag vajjal, majd tedd az aljára a kiflikarikák felét, és öntsd rájuk a cukorral elkevert tojást.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az almákat vágd karikákra, egy serpenyőben olvaszd fel a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítsd rajta a cikkelyeket. Ezután szórd meg őket fahéjjal, majd tedd a kiflikarikákra.
Szórd meg az egészet némi cukorral. Most jöhet a kiflikarikák másik fele, rájuk pedig a lekvár. 180 fokra előmelegített sütőben süsd ezt az egészet 20 percig, majd tedd rá a fehérjét, és süsd további öt-hat percig, amíg kicsit meg nem pirul.
A képet köszönjük a hamika.org oldalnak.
Megszokott ízek, isteni finomságok
Vannak ételek, amiket egy életen át sem lehet megunni.
OLVASD EL EZT IS!
- 2009
- vanília
Túróval töltött zsemle
- kakaó
- palacsinta
Gluténmentes rizslisztes palacsinta
- csoki
- mogyoró