Lyoni kacsamáj
Bár a neve alapján bonyolult ételnek tűnik, a lyoni máj tulajdonképpen nem más, mint paprikás lisztbe forgatott, majd hirtelen kisütött máj.
Májat érdemes otthon tartanod, hiszen bármikor pillanatok alatt ínycsiklandó vacsorát dobhatsz össze belőle, illetve még pár összetevőből, ami mindig van a konyhádban.
Ha nem kapsz kacsamájat, akkor se aggódj, más szárnyasból is ugyanolyan finom lesz.
Lyoni kacsamáj
Hozzávalók:
- 75 dkg kacsamáj
- 20 dkg liszt
- 5 dkg pirospaprika
- 4 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej hagyma
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A májat vágd vékony szeletekre, majd a tejbe törj fokhagymát, és áztasd ebben legalább egy órát. Amint letelt az idő, csepegtesd le a szeleteket, aztán keverd el a lisztet pirospaprikával és borssal, majd forgasd bele őket. Végy egy serpenyőt, forrósíts benne olajat, és hirtelen pirítsd meg benne mindkét oldalukat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha elég vékonyak a szeletek, nagyon hamar átsül a máj, ha sokáig sütöd, akkor viszont kemény lesz, erre figyelj. Miután elkészült, jöhetnek a hagymakarikák, ezeket is forgasd meg a lisztben, aztán süsd ki olajban, végül halmozd a májra, és már fogyaszthatod is.
Finom borok a vacsora mellé
Nehéz nap áll mögötted? A vacsora után egy pohár bor jót fog tenni, hogy milyen legyen, megtudhatod képgalériánkból.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- sertéssült
Sörben sült oldalas
- húsételek
- sült
A tökéletes libasült receptje
- pörkölt
- marhahús