Ropogós lyoni fánk mézzel és szörppel a tésztájában: így készül a híres bugne
Próbálj ki sokféle fánkot a farsangi időszakban! A bugne, vagyis a lyoni fánk tésztájába szörp kerül, ettől olyan különleges.
A lyoni fánk - más néven bugne vagy bigné - a mi csörögénkre emlékeztető, olajban kisütött, ropogós, édes csoda. Különleges ízét a tésztájába öntött szörp adja.
Lyoni fánk (bugne)
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál szörp (málna, ribizli vagy szeder)
- 1 tasak szárított élesztő
- 0.75 dl langyos tej
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A liszthez add hozzá a cukrot, a tojást, a felkockázott vajat, a mézet, a gyümölcsszörpöt, végül a langyos tejben elkevert élesztőt. Dolgozd jól össze, és letakarva egy óra alatt keleszd a duplájára.
Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és derelyevágóval szaggass belőle négyzeteket. Mindegyik darab közepébe ejts egy kisebb bemetszést, és ezen húzd át a négyzet egyik sarkát. Forró olajban oldalanként egy-egy perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a darabokat. Tálald őket lekvárral és porcukorral.
Akár almát is reszelhetsz a farsangi fánk tésztájába.
Isteni almás fánk dagasztás és kelesztés nélkül: sütőporos a tésztája
Az ősz kedvelt fűszerei érezhetők a könnyű almás fánk tésztájában, egyszerűen nem lehet neki ellenállni, olyan finom.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció