Isteni lila hagymás krumplisaláta: jól behűtve az igazi
A lila hagymás krumplisalátát köretként és savanyúságként is kínálhatod, így érdemes beiktatni az ünnepi menübe.

Sült, rántott húsok és halak mellé kifejezetten jól jön egy ízletes krumplisaláta. A rengeteg változat közül talán legtöbbször a hagyományos lila hagymás, ecetes változat kerül az asztalra. A legjobb választás hozzá a kifliburgonya, de arra ügyelj, hogy semmiképpen se szétfövő krumplit válassz.
Lila hagymás krumplisaláta
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 2 db lila hagyma közepes
- 5 dl víz
- 4 evőkanál ecet
- 3 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- bors
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, és héjában, sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt. Amikor puha, öntsd le róla a vizet, és pucold meg. Amikor kihűl, vágd karikákra. A lila hagymát is hámozd meg, és szeleteld fel. A vizet keverd össze a cukorral és az ecettel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá cukrot.
Rendezd egy tálba a krumplit, a lila hagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a vizet. Óvatosan forgasd össze, hogy a krumpli ne törjön össze. A tetejére szórhatsz petrezselymet vagy snidlinget. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy az ízek összeérjenek.
A paradicsomsaláta is lehet télies, csak egy kicsit kell átalakítani. Kenyérrel pedig még különlegesebb.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció