Isteni lila hagymás krumplisaláta: jól behűtve az igazi
A lila hagymás krumplisalátát köretként és savanyúságként is kínálhatod, így érdemes beiktatni az ünnepi menübe.

lilahagymas-krumplisalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sült, rántott húsok és halak mellé kifejezetten jól jön egy ízletes krumplisaláta. A rengeteg változat közül talán legtöbbször a hagyományos lila hagymás, ecetes változat kerül az asztalra. A legjobb választás hozzá a kifliburgonya, de arra ügyelj, hogy semmiképpen se szétfövő krumplit válassz. 

Lila hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db közepes lila hagyma
  • 5 dl víz
  • 4 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, és héjában, sós vízben főzd meg 20-25 perc alatt. Amikor puha, öntsd le róla a vizet, és pucold meg. Amikor kihűl, vágd karikákra. A lila hagymát is hámozd meg, és szeleteld fel. A vizet keverd össze a cukorral és az ecettel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá cukrot. 

Rendezd egy tálba a krumplit, a lila hagymát, sózd, borsozd, majd öntsd rá a vizet. Óvatosan forgasd össze, hogy a krumpli ne törjön össze. A tetejére szórhatsz petrezselymet vagy snidlinget. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy az ízek összeérjenek. 
A paradicsomsaláta is lehet télies, csak egy kicsit kell átalakítani. Kenyérrel pedig még különlegesebb. 

Ezt is szeretjük