Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
A zamatos libaleves sok zöldséggel remek nyitánya a közös családi étkezésnek.

Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig csirkéből vagy karajcsontból főzz levest, libaaprólékból is fantasztikus lesz! Erősebben kell fűszerezni, mint a marha- vagy a csirkelevest. Ha hideg vízben teszed fel főni a húst, és nem kevergeted, nem lesz zavaros. Hosszúmetélttel ugyanolyan finom, mint maceszgombóccal vagy lúdgégével.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg libaaprólék
  • 20 dkg tészta
  • 1 szelet karalábé
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 12 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

A libát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Rakd egy lábosba, majd önts rá két és fél liter hideg vizet. Amikor felforr, szedd le a habját. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig megpuhul a hús, rakd bele a megtisztított, feldarabolt répákat, a hagymát, a karalábét, a zellert, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.


Főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. A petrezselymet csak a végén rakd hozzá. Zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, majd utána szűrd le. Közben sós vízben főzd ki a tésztát. Tálaláskor a zöldségekkel és a hússal kínáld.

Blog.hu ajánló