Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
A zamatos libaleves sok zöldséggel remek nyitánya a közös családi étkezésnek.

Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig csirkéből vagy karajcsontból főzz levest, libaaprólékból is fantasztikus lesz! Erősebben kell fűszerezni, mint a marha- vagy a csirkelevest. Ha hideg vízben teszed fel főni a húst, és nem kevergeted, nem lesz zavaros. Hosszúmetélttel ugyanolyan finom, mint maceszgombóccal vagy lúdgégével.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg libaaprólék
  • 20 dkg tészta
  • 1 szelet karalábé
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 12 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

A libát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Rakd egy lábosba, majd önts rá két és fél liter hideg vizet. Amikor felforr, szedd le a habját. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig megpuhul a hús, rakd bele a megtisztított, feldarabolt répákat, a hagymát, a karalábét, a zellert, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.


Főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. A petrezselymet csak a végén rakd hozzá. Zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, majd utána szűrd le. Közben sós vízben főzd ki a tésztát. Tálaláskor a zöldségekkel és a hússal kínáld.

Ezt is szeretjük