Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
A zamatos libaleves sok zöldséggel remek nyitánya a közös családi étkezésnek.
Ne mindig csirkéből vagy karajcsontból főzz levest, libaaprólékból is fantasztikus lesz! Erősebben kell fűszerezni, mint a marha- vagy a csirkelevest. Ha hideg vízben teszed fel főni a húst, és nem kevergeted, nem lesz zavaros. Hosszúmetélttel ugyanolyan finom, mint maceszgombóccal vagy lúdgégével.
Libaleves gazdagon
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg libaaprólék
- 20 dkg tészta
- 1 szelet karalábé
- 4 db közepes sárgarépa
- 2 db közepes petrezselyemgyökér
- 2 szelet zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 12 szem bors
- só
Elkészítés:
A libát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Rakd egy lábosba, majd önts rá két és fél liter hideg vizet. Amikor felforr, szedd le a habját. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig megpuhul a hús, rakd bele a megtisztított, feldarabolt répákat, a hagymát, a karalábét, a zellert, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. A petrezselymet csak a végén rakd hozzá. Zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, majd utána szűrd le. Közben sós vízben főzd ki a tésztát. Tálaláskor a zöldségekkel és a hússal kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept