Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
A zamatos libaleves sok zöldséggel remek nyitánya a közös családi étkezésnek.

Falusi libaleves gazdagon: ebből legalább kétszer fogsz szedni
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mindig csirkéből vagy karajcsontból főzz levest, libaaprólékból is fantasztikus lesz! Erősebben kell fűszerezni, mint a marha- vagy a csirkelevest. Ha hideg vízben teszed fel főni a húst, és nem kevergeted, nem lesz zavaros. Hosszúmetélttel ugyanolyan finom, mint maceszgombóccal vagy lúdgégével.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg libaaprólék
  • 20 dkg tészta
  • 1 szelet karalábé
  • 4 db közepes sárgarépa
  • 2 db közepes petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 12 szem bors
Recept idők

Elkészítés:

A libát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Rakd egy lábosba, majd önts rá két és fél liter hideg vizet. Amikor felforr, szedd le a habját. Ízlés szerint szórd meg sóval és borssal. Kis lángon, gyöngyözve főzd tovább.
Amikor félig megpuhul a hús, rakd bele a megtisztított, feldarabolt répákat, a hagymát, a karalábét, a zellert, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.


Főzd tovább addig, amíg minden puha nem lesz. A petrezselymet csak a végén rakd hozzá. Zárd le a lángot, és hagyd a levest néhány percig állni, majd utána szűrd le. Közben sós vízben főzd ki a tésztát. Tálaláskor a zöldségekkel és a hússal kínáld.

Ezt is szeretjük