Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni
Ha a maceszgombócot jól készíted el, könnyű lesz, és remegős.

Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb levest is feldobhatod maceszgombóccal. A macesz vagy pászka élesztő nélkül készült kenyérféle, száraz tésztája ropogós. Nagyobb élelmiszerüzletekben könnyen beszerezheted. Ha nagyobb adagot készítesz, akár le is fagyaszthatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg macesz vagy pászka
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • bors
  • reszelt gyömbér
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A macesz egyik felét morzsold el, a másikat áztasd be. A vajat és a tojássárgáját keverd habosra, és add hozzá a kicsavart maceszt, a felaprított petrezselymet és a gyömbért. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd bele a maceszmorzsát.
 

Végül nedves kézzel formázz gombócokat. Rakd a fagyasztóba legalább egy órára. Rakd forrásban lévő levesbe, majd főzd körülbelül 15-20 percig. Vágj félbe egyet, ha a belseje homogén, biztosan elkészült.

Ezt is szeretjük