Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni
Ha a maceszgombócot jól készíted el, könnyű lesz, és remegős.

Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb levest is feldobhatod maceszgombóccal. A macesz vagy pászka élesztő nélkül készült kenyérféle, száraz tésztája ropogós. Nagyobb élelmiszerüzletekben könnyen beszerezheted. Ha nagyobb adagot készítesz, akár le is fagyaszthatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg macesz vagy pászka
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • bors
  • reszelt gyömbér
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A macesz egyik felét morzsold el, a másikat áztasd be. A vajat és a tojássárgáját keverd habosra, és add hozzá a kicsavart maceszt, a felaprított petrezselymet és a gyömbért. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd bele a maceszmorzsát.
 

Végül nedves kézzel formázz gombócokat. Rakd a fagyasztóba legalább egy órára. Rakd forrásban lévő levesbe, majd főzd körülbelül 15-20 percig. Vágj félbe egyet, ha a belseje homogén, biztosan elkészült.

Blog.hu ajánló