Ínycsiklandó zöldséges rakottasok hússal és hús nélkül: csupa laktató finomság

A zöldséges rakottasok praktikusak, hisz kiadósak, egyszerűen, gyorsan összeállíthatóak, és a végtelenségig variálhatóak.

Legfinomabb zöldséges rakottasok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte nincs olyan zöldség, amiből ne készíthetnél ínycsiklandó rakott fogást. Változtathatod az évszaknak megfelelően, így készülhet zöldbabból, spárgából, karfiolból, padlizsánból, kelből, káposztából. Számtalan módon tartalmasabbá teheted a különféle rakottasokat, rizzsel, krumplival, csirkével, sertéssel, darált hússal, de néha jólesnek a hús nélküli ételek is.

Sőt, süthetsz kifejezetten diétás rakottasokat, ezekhez jó alapanyag lehet az édesburgonya. Ha azonban nem fogyózol, sok tejföllel, sajttal még élvezetesebbé teheted. Nagy előnyük, hogy ezeket a hétköznapi rohanásban is könnyen összedobhatod a családnak. A sütőben pedig jól összeérnek a legkülönfélébb ízek. Próbálj ki néhány újdonságot is, összeállításunkban biztosan találsz neked tetsző ételt. 

A rakott krumplit rengeteg módon készítheted, a magyaros tojásos, kolbászos mellett próbálkozz különféle variációkkal! Hús nélkül, gombával, tejszínnel és sajttal is ínycsiklandó, és nem terheli meg a gyomrot.
A rakott krumplit egészséges édesburgonyával és csirkével is sütheted. Így jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos változat. A sok sajtot ne spórold le a tetejéről.
Szinte bármilyen zöldségből készülhet isteni rakottas. Padlizsánnal és zöldfűszerekkel mediterrán hangulatot csempészhetsz a konyhádba. A rétegek közé rakj darált húst, hogy igazán laktató legyen.
A megosztó kelt is készítheted úgy, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját. Jóféle kolbásszal, szalonnával minden igényt kielégít. Attól sem kell tartanod, hogy kiszárad sütés közben.
A rakott karfiolt összeállíthatod számtalan módon, de rizzsel és darált hússal biztosan nem fog csalódást okozni. Tejföllel vagy tejszínnel is leöntheted. Ha diétásabbá tennéd, barna rizzsel készítsd.
A rakott zöldbab ugyancsak régi kedvenc, és szinte mindenkinek megvan hozzá a saját receptje. Rizs helyett krumplival is sütheted. A fűszeres darált húsos ragu legalább olyan csábító, mint a tetején a sajtos-tejfölös réteg.
Ha tavasz, akkor spárga minden mennyiségben! Számtalan remek fogás alapja lehet, rakottast is készíthetsz belőle. Ha diétásabban szereted, darált csirke- vagy pulykahússal készítsd. Amennyiben szaftosabban ennéd, a sertés- vagy a marhahús a nyerő.
Az ínyenc rakott tészta is mindig jól jön, ha kiadós ebédre vagy vacsorára vágysz. A lasagne tökéletes alap lehet. Csupa finom, friss zöldséggel is laktató. Gazdagítsd ricottával, és dobd fel paradicsomszósszal!
Ezt is szeretjük