A legfinomabb steak sütése marhahátszínből: ne válassz hozzá túl vékony húst
Te is megsütheted otthon a legfinomabb steaket, csak néhány alapszabályt tarts észben hozzá.

- Az 53 éves Jennifer Lopez ezzel az edzéssel tartja magát csúcsformában: 30 perc kőkemény torna a személyi edzőjével »
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A legfinomabb steaket otthon is megsütheted. A lényeg, hogy a három fő szakaszból egyet se hagyj ki. Először pirítsd, utána süsd, végül locsolgasd vajfürdőben: így lesz a legfinomabb. A megadott sütési idők a medium rare állapothoz jók: a hús ilyenkor már nem véres, de a közepe piros.
A legfinomabb steak sütése
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg 4 cm vastag hátszínsteak
- 10 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 ág rozmaring (elmaradhat)
Elkészítés:
A húst vágd négy vastag szeletre, és elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. Hideg húsból nem lesz jó a steak.
Egy száraz serpenyőt forrósíts fel. Amikor már füstöl, a húst szórd meg sóval és borssal, kend le olívaolajjal, és tedd be a serpenyőbe. Előtte ne sózd meg, és ne pácold be! Oldalanként egy-egy perc alatt piríts kérget a darabok mindkét oldalára.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz rá egy grillrácsot, és erre pakold a húsokat. Told 180 fokos sütőbe 12 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni tíz percig.
Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsra a kérget sütötted, olvaszd fel a vajat. Dobj mellé megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és ha van otthon, friss rozmaringágat is. Amikor a vaj már habzik, tedd bele a húsdarabokat, és hat-nyolc percig locsolgasd őket. A vaj közben enyhén megbarnul, és diós illatot kezd árasztani, de ez csak jót tesz neki.
A locsolgatás után szedd a steakeket egy tálra, pihentesd még néhány percig.
Tálald ropogósra sült krumplival!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept