A legfinomabb steak sütése marhahátszínből: ne válassz hozzá túl vékony húst

Te is megsütheted otthon a legfinomabb steaket, csak néhány alapszabályt tarts észben hozzá.

steak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legfinomabb steaket otthon is megsütheted. A lényeg, hogy a három fő szakaszból egyet se hagyj ki. Először pirítsd, utána süsd, végül locsolgasd vajfürdőben: így lesz a legfinomabb. A megadott sütési idők a medium rare állapothoz jók: a hús ilyenkor már nem véres, de a közepe piros.

A legfinomabb steak sütése

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg 4 cm vastag hátszínsteak
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 ág rozmaring (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd négy vastag szeletre, és elkészítés előtt egy-két órával vedd ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen. Hideg húsból nem lesz jó a steak.

Egy száraz serpenyőt forrósíts fel. Amikor már füstöl, a húst szórd meg sóval és borssal, kend le olívaolajjal, és tedd be a serpenyőbe. Előtte ne sózd meg, és ne pácold be! Oldalanként egy-egy perc alatt piríts kérget a darabok mindkét oldalára.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezz rá egy grillrácsot, és erre pakold a húsokat. Told 180 fokos sütőbe 12 percre. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni tíz percig.

Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húsra a kérget sütötted, olvaszd fel a vajat. Dobj mellé megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és ha van otthon, friss rozmaringágat is. Amikor a vaj már habzik, tedd bele a húsdarabokat, és hat-nyolc percig locsolgasd őket. A vaj közben enyhén megbarnul, és diós illatot kezd árasztani, de ez csak jót tesz neki.

A locsolgatás után szedd a steakeket egy tálra, pihentesd még néhány percig.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük