A közös kerti sütögetésnek, grillezésnek mindig különleges hangulata van. Remek társaságban az ételek is sokkal jobban esnek. Ráadásul a grillételek egészségesebbek, mint az olajban vagy zsírban sült társaik. Attól sem kell tartanod, hogy kánikulában megülik a gyomrot. A kertes házban élők előnyben vannak, hisz használhatnak fatüzelésű grillsütőt, ami különleges aromát ad az ételnek. A kisebb lakással rendelkezőknek sem kell lemondaniuk az izgalmas falatokról, hisz elektromos grillen is bátran sütögethetnek.
Grillezni szinte mindent lehet, húsokat, sajtokat, zöldségeket, gyümölcsöket egyaránt. A zsírosabb húsok, így a tarja, az oldalas mellett bátran próbálkozz csirkemellel vagy -szárnnyal is. Ha bepácolod, és nem sütöd túl, biztosan nem száradnak ki sütés közben.
A legfinomabb grillételek
Érdemes a különféle pácokat otthon előállítani, hisz így biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaznak ízfokozókat, mesterséges alapanyagokat. A mustáros, fokhagymás, citromos pácokban biztosan nem fogsz csalódni. Bővítsd a recepttáradat, nézd végig kedvenc grillfogásainkat, és próbálj ki minél több finomságot!

A grillpartikon
biztos sikerre számíthatsz a csirkenyárssal. Főleg, ha különféle zöldségeket is tűzdelsz az ízes húsfalatok közé. Érdemes a hozzávalókat fűszerkeverékekkel megkenni. Elkészítheted görögösen, a souvlaki fokhagymával, oregánóval és olívaolajjal isteni.

A csirkeszárny is tökéletes grillezéshez. Egy jól megválasztott páccal könnyen fenségessé teheted. Ha szereted a csípőset, bolondítsd meg chilivel! Garantáltan leszopogatod az utolsó falatig a csontról.

Ha újdonságra vágysz, próbáld ki a
grillezett húsgolyókat! Percek alatt összegyúrod a masszát, és villámgyorsan meg is sül. Szúrd nyársra, és a fűszeres gombócok közé rakj lila hagymát!

A szerbek és a horvátok híres csevapja is darált húsból készül. A legtöbbször kevés bárányt is tesznek a sertés- és a marhahús mellé, továbbá nem spórolnak a fűszerekkel sem. A húst érdemes legalább kétszer ledarálni!

A halat is bátran grillezheted, egészben vagy szeletekben, fóliában csomagolva is sütheted. Villámgyorsan puha lesz, ezért csak arra kell figyelni, hogy ne szárítsd ki. Feldobhatod fűszersóval, zöldfűszerekkel és citromos páccal is.

A különféle húsok mellé
zöldségeket is rakhatsz a sütőrácsra, így a köretkészítést is egyszerűen letudhatod. Nyáron bőséges a választék: a cukkini, a paradicsom, a paprika, a padlizsán is tökéletes sütve. A zöldségeket is érdemes páclével megkenni.

A kukoricát sütheted grillen más zöldségek mellett, és akár önállóan is. Mindenképpen érdemes baconnel körbetekerni, és kevés fűszerrel megbolondítani. Próbáld ki olvasztott vajjal meglocsolva is!

A grillezett sajt remek kísérője salátáknak, húsoknak, és nyársra is tűzheted. Áfonyalekvárral és dióval akár önálló fogás is lehet. Grillezéshez főleg félkemény fajtákat válassz, remek lehet a gomolya, a feta, a halloumi, de még a camembert is. A natúr és a pácolt sajtok egyaránt ízletesek grillezve.