Kiadós lecsós csirkemell krumplival összefőzve: akár eltett lecsóból is készítheted
Még finomabb lesz a lecsós csirkemell, ha a köretként szolgáló krumplit a szaftjában főzöd meg.
Lassan itt a lecsó szezonja, de akár konzervből is elkészítheted ezt a szaftos és kiadós lecsós csirkemellet. Füstölt szalonnás alappal készítve a legfinomabb, a krumpli pedig most a szaftjában fő, így teljesen magába szívja a fűszeres ízeket. Aki szereti a csípőset, egy-két darab erős paprikát is bátran főzzön bele.
Lecsós csirkemell krumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg paprika
- 50 dkg paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 4 krumpli
- 1 hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
- 1 hegyes erős paprika (elmaradhat)
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A paprikát és a paradicsomot mosd meg és szeleteld fel. A hagymát pucold meg, és vágd cikkekre, a füstölt szalonnát kockákra.A szalonnából közepes lángon olvaszd ki a zsírját. A pörcöket tedd félre, a visszamaradt zsiradékon két-három perc alatt pirítsd fehéredésig a csirkemellkockákat. Ezeket is halászd ki a fazékból, és mehet a zsiradékra a hagyma. Párold üvegesre, majd húzd le a tűzről, és keverd hozzá a pirospaprikát.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, keverd jól össze, sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és lefedve tedd vissza a tűzre. Közben a krumplit hámozd meg és kockázd fel. Amikor a lecsó elég levet eresztett, add hozzá a krumplit, és továbbra is lefedve főzd puhára nagyjából fél óra alatt. A végén keverd hozzá az elősütött csirkemellkockákat is, és főzd teljesen át. Tálalás előtt tedd vissza a fazékba a szalonnapörcöket is.
Minden nemzetnek megvan a maga kedvenc lecsója: a máltai változatba padlizsán, cukkini és olívabogyó is kerül.
Így készül a sűrű, szaftos máltai lecsó: a kapunata nagyon laktató
A lecsó nem csak a magyar konyha ékköve, más nemzetek fogásai közt is megtalálható, helyi ízekkel készítve.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció