Szaftos lecsós csirkecomb: lassan kezdheted felbontani, ha tettél el télire

A nyáron eltett lecsó egyik legjobb felhasználási módja, ha lecsós csirkecombot készítesz belőle.

Lecsós csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár elmúltával sem kell nélkülöznöd a lecsós fogásokat, csirkecombbal együtt például ilyenkor is készítheted. Ha tettél el nyáron konzervet, abból használj fel ízlés szerinti mennyiséget, és akkor még kevesebb munkád lesz vele. Ha nincs eltéve lecsód, kevés paradicsom és paprika felhasználásával most is elkészítheted.

Lecsós csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkealsócomb
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • késhegynyi Cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd be őket a hűtőbe egy órára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. A pihentetési idő leteltével a lecsóhoz való hagymát kockázd fel, és kis olajon párold üvegesre. Közben darabold fel a paprikát és a paradicsomot. Ha a hagyma már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, öntsd bele a felkockázott zöldségeket vagy egy kis üvegnyi eltett lecsót, sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és pakold bele a csirkecombokat. Fedd le, tedd vissza a tűzre, és egy óra alatt főzd össze, amíg a hús omlósra puhul. Ha szükséges, kis vizet önthetsz alá, de a paradicsom általában magától is elég levet ereszt. Tálalhatod önmagában friss kenyérrel vagy tésztával, rizzsel.

Kolbászos lecsó

A lecsó a magyar konyha büszkesége, számtalan variációban készülhet, így sosem tud ráunni az ember.

Elolvasom
Ezt is szeretjük