Ínycsiklandó lecsós csirke tunkolni való szafttal: egyszerű, ízletes egytálétel
A zamatos lecsós csirke friss paradicsommal és paprikával az igazi!

Ínycsiklandó lecsós csirke tunkolni való szafttal: egyszerű, ízletes egytálétel
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a lecsót csirkével is gazdagítod, biztos, hogy mindenki teli gyomorral és elégedetten áll fel az asztaltól. Bő fél óra alatt elkészíted. Bármilyen csirkehúst használhatsz hozzá, de még finomabb lesz, ha csontos részeket is dobsz a lecsóhoz. Kínálhatod rizzsel, tarhonyával, de friss házi kenyérrel is finom. 

Lecsós csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 3 db paprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paprikát karikázd fel, a paradicsomot vágd gerezdekre vagy kockákra, a hagymát pedig szeld vékonyra. A csirkét is tisztítsd meg, darabold fel, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ha nem szereted, a bőrt is leszedheted. Olvaszd fel a zsírt, és dobd rá a hagymát. Ha kicsit összeesik, mehet rá a lisztbe forgatott csirke. Amikor kifehéredik, dobd hozzá a paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát.

Sózd, borsozd, szórd rá a pirospaprikát, majd közepes lángon párold fedő alatt körülbelül 35 percig. Ha szükséges, közben önts még hozzá vizet. Egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a csirke puha, illetve a paradicsom és a paprika jól összeesik, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel is.  

Ezt is szeretjük