Ínycsiklandó lecsós csirke tunkolni való szafttal: egyszerű, ízletes egytálétel
A zamatos lecsós csirke friss paradicsommal és paprikával az igazi!

Ínycsiklandó lecsós csirke tunkolni való szafttal: egyszerű, ízletes egytálétel
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a lecsót csirkével is gazdagítod, biztos, hogy mindenki teli gyomorral és elégedetten áll fel az asztaltól. Bő fél óra alatt elkészíted. Bármilyen csirkehúst használhatsz hozzá, de még finomabb lesz, ha csontos részeket is dobsz a lecsóhoz. Kínálhatod rizzsel, tarhonyával, de friss házi kenyérrel is finom. 

Lecsós csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 3 db paprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, a paprikát karikázd fel, a paradicsomot vágd gerezdekre vagy kockákra, a hagymát pedig szeld vékonyra. A csirkét is tisztítsd meg, darabold fel, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ha nem szereted, a bőrt is leszedheted. Olvaszd fel a zsírt, és dobd rá a hagymát. Ha kicsit összeesik, mehet rá a lisztbe forgatott csirke. Amikor kifehéredik, dobd hozzá a paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát.

Sózd, borsozd, szórd rá a pirospaprikát, majd közepes lángon párold fedő alatt körülbelül 35 percig. Ha szükséges, közben önts még hozzá vizet. Egyszer-kétszer óvatosan keverd meg. Amikor a csirke puha, illetve a paradicsom és a paprika jól összeesik, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod még petrezselyemmel is.  

Ezt is szeretjük