4 fantasztikus lecsóváltozat

Hamarosan itt a lecsószezon. Akár te is eltehetsz egy-két üveggel, nem kell a nagyira várni. Próbáld ki a biztos receptet és néhány különlegességet!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lecsó igazi magyaros finomság, és valószínűleg senkiét nem szereted annyira, mint a nagymamádét. Ha azonban már nagy kislány vagy, kipróbálhatod a saját receptedet.

A paradicsom és a paprika alap, de még sok finomságot tehetsz a lecsóba, sőt, meg is lepheted vele a szüleidet.

Lecsó alaprecept

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 1 kg paprika
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • pár szem paradicsom
  • kevés kömény
  • bors
  • pirospaprika
  • csípős paprikakrém
  • olívaolaj

A hagymát vágd apróra, kevés olívaolajon dinszteld meg, közben dobj hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát. Hintsd meg pirospaprikával, csipetnyi őrölt köménnyel, sóval és frissen őrölt borssal, majd add hozzá a vékony karikákra vágott paprikát és pár kanálnyi csípős paprikakrémet.

Fedő alatt párold, amíg már majdnem puha, ezután pár szem hámozott paradicsomot adj hozzá. Víz hozzáadása nélkül főzd készre. Ha a húsos változatra szavazol, akkor a felkarikázott kolbászt és a feldarabolt szalonnát a paradicsommal együtt tedd bele. Ehhez szinte bármilyen köret jó - rizs, tarhonya, krumpli, kenyér, vagy akár üthetsz rá tojást is.

Babos lecsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fejtőbab
  • 1 kg paprika
  • 3 hagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

A babot rövid lével főzd meg, majd vegyél ki belőle körülbelül egy merőkanálnyit, és passzírozd össze, majd keverd bele a zúzott fokhagymát. Ez a lisztes rántást helyettesíti, amivel sűrítsd be a babot. Egy másik edényben készítsd el a lecsót a szokásos módon, majd, ha kész, öntsd hozzá a babot, és rottyantsd össze őket.

Kukoricás lecsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 cukkini
  • 2 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

A hagymát dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt paradicsomot, a cukkinit és a kukoricát. Fedő alatt párold, esetleg kevés vizet adhatsz hozzá. Főzd puhára, majd a végén keverd hozzá a zúzott fokhagymát, és sózd, borsozd.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Karfiolos-gombás lecsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 30 dkg karfiol
  • 3 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • pirospaprika
  • bors
  • olívaolaj

A hagymát dinszteld meg, add hozzá a paprikát, és pár percig párold fedő alatt. Add hozzá a felszeletelt gombát, a rózsákra szedett karfiolt, illetve a hámozott, darabolt paradicsomot. Fűszerezd. Lassú tűzön, lefedve körülbelül 15 percig párold, majd vedd le a fedelét, add hozzá a reszelt fokhagymát, jól keverd meg, és néhány perc alatt párologtasd el a levét. A végén szórd meg petrezselyemzölddel.

Mediterrán lecsó

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 50 dkg paradicsom
  • 70 dkg paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • olívaolaj

A padlizsánt hámozd meg, karikázd fel, sózd be, és hagyd kicsit állni. A cukkinit és a paprikát is karikázd fel, a paradicsomot vágd cikkekre. A hagymát olívaolajon dinszteld meg, add hozzá a paprikát, a cukkinit, sózd, borsozd, majd kicsit később tedd bele a padlizsánt és a paradicsomot is. Fedő alatt főzd mártás sűrűségűvé, majd fedő nélkül kicsit még főzd a közben hozzáadott passzírozott fokhagymával együtt. Fűszerezd kevés kakukkfűvel és bazsalikommal. Ez a francia ratatouille egyik változata.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük