Lassan sült sertésoldalas ragacsos mázzal: magától leválik a csontról, ha így készíted
A lassan sült sertésoldalassal valódi munka alig van, csak azt kell kivárni, amíg a sütőben omlósra puhul.
A lassan sült sertésoldalas ragacsos mázzal bevonva fejedelmi ebéd, amellyel alig van munka. Az előkészítési ideje mindössze öt perc, ám utána három órát kell hagyni egy nem túl forró sütőben. Így annyira omlós és puha lesz, hogy magától leválik majd a csontról.
Lassan sült oldalas
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg sertésoldalas
- 4 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 evőkanál almecet
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az oldalasról vágd le a fehér hártyákat. Egy kis tálban keverd össze az őrölt köményt, a füstölt paprikát, a Cayenne-borsot, egy nagy csipet sót, és dörzsöld a húsba. Tedd egy tepsibe, önts alá három evőkanál vizet, takard le alufóliával, és told 160 fokos sütőbe három órára.
A sütési idő vége felé a ketchupot, a barna cukrot, a Worcestershire-szószt és az almaecetet öntsd össze egy kisebb lábosban. Egy-két perc alatt melegítsd össze őket, amíg az egész egyneművé válik. Kenőtoll segítségével vond be vele az oldalast, és immár fólia nélkül tedd vissza a sütőbe tíz percre.
Hasonló finomságot készíthetsz úgy is, ha a húst a végén házi készítésű barbecue szósszal kened meg.
A legjobb BBQ-szósz: a házi verzió ebből is sokkal finomabb
Használhatod sütésekhez, pácként, de ízesítőként is szuper, ha kedveled a pikáns, füstös aromákat.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Angelika Heine / Getty Images