Laktózmentes zöldborsófőzelék önmagával sűrítve: ezt használd hozzá tej helyett
Laktóz- vagy tejmentesen is elkészítheted a borsófőzeléket. Nézd meg, mit használhatsz hozzá tejtermék helyett!

A laktózmentes zöldborsófőzelék a hagyományos recepthez hasonlóan készül, de tej vagy tejszín helyett kókuszkrém kerül a szeme közé. Ez a változat lisztet sem tartalmaz, hanem a leturmixolt borsószemektől lesz selymes. Ha kíváncsi vagy, még milyen egyéb módokon sűrítheted be a főzelékeket, itt találhatsz ötleteket.
Laktózmentes borsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg zöldborsó
- 8 evőkanál cukor
- 5 dl alaplé
- 2 dl kókuszkrém
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
Az olajat egy lábosban hevítsd fel, majd dobd rá a borsószemeket. Szórd meg őket cukorral, és nagy lángon pirítsd össze két perc alatt. Ezután öntsd fel annyi alaplével, amennyi épp ellepi. Sózd meg, és főzd a szemeket negyed óra alatt puhára.
Amikor készen vannak, vedd ki a borsó egyharmadát a fazékból. Tépkedd hozzá a petrezselyemzöldet, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd vissza a fazékba, add hozzá a kókuszkrémet, keverd el és forrald össze.
Tálalhatod fasírttal, sült kolbásszal, pörkölttel vagy tükörtojással is.
A kókuszkrém egy igazi, szuperegészséges reggeli alapjául is szolgálhat.
Krémes chiapuding kék spirulinával: szuperélelmiszer a köbön
Ebben a pohárdesszertben egy szuper trió kap helyet: a chiamag, a kék spirulina és a bogyós gyümölcsök hármasánál kevés hatékonyabb antioxidáns létezik!
Elolvasom- laktózmentes
- főzelék
- borsófőzelék
- gluténmentes borsófőzelék
- kókuszkrém
- laktózmentes borsófőzelék
- Recept