4 könnyen elkészíthető, laktató étel

Könyöködön jön ki a vasárnapi húsleves és rántott hús? Receptjeinket könnyedén elkészítheted, ráadásul különleges ebédet varázsolhatsz az asztalra.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csirkés metélt

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 25 dkg fodros metélt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só és őrölt fehérbors

A csirkemelleket vágd nagyon vékony csíkokra, majd pirítsd meg forró olajon. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben főzd ki, majd szedd az olajra, és jól keverd össze. A grillezett csirkét keverd össze a tésztával. A vajat melegítsd meg, szórd rá a lisztet, és hevítsd habzásig. Ezek után keverd hozzá a tejet és a tejfölt. Ízlés szerint sózd, borsozd, és állandóan kevergetve forrald fel. Ezután forgasd össze a csirkés tésztával. Öntsd tűzálló tálba, simítsd el a tetejét, és szórd rá a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben addig süsd, amíg a sajt rá nem olvad, pirítani nem szabad.

Ananászos grillcsirke

Hozzávalók:

  • 2 db kisebb csirke
  • 1 kis doboz ananászbefőtt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só

A megtisztított csirkék hasát kend be belülről sóval, és tegyél bele néhány darab apróra vágott ananászt. Húzd nyársra, és sózd meg. A grillsütő alsó cseppfelfogó tálcájára tedd a maradék ananászt. A csirkét süsd pirosra, majd a sütés végén kenegesd meg az ananász levével. A szárnyasokat darabold fel, tedd a grillsütő tálcájára, szórd rá a közben pirosra sült ananászdarabokat és a reszelt sajtot. Addig grillezd, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején. Ha nincs grillsütőd, akkor tepsiben is elkészítheted.

Hústalan rizottó

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes zöldség - padlizsán, cukkíni, zsenge tök, karalábé, borsó, kukorica tetszés szerint
  • 25 dkg rizs
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • kis csokor petrezselyem

A vegyes zöldséget jól mosd meg, majd tisztítás után kockázd fel. Sós vízben főzd meg, és szűrőben csepegtesd le. Az apróra vágott, majd zsíron megfonnyasztott hagymára tedd rá a megmosott rizst, és öntsd fel a zöldség lecsöpögtetett levével - amely a rizs kétszerese legyen. Sózd meg, majd amikor felforrt, fedd le, és sütőben párold puhára. Amikor megpuhult, villával keverd bele a zöldséget, és tálalásnál hintsd meg reszelt sajttal.

Nyári halsaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg hal
  • 3-4 paradicsom
  • petrezselyem

A mártáshoz:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej hagyma
  • ecet
  • cukor

A főtt halat szálkázd ki, és vágd apró darabokra. Ha van otthon halkonzerved, akkor használhatod azt is a friss hal helyett.
A paradicsomokat egy percre mártsd forró vízbe, és hámozd meg. A kis kockára vágott paradicsomokat keverd a halhoz, szórd meg reszelt hagymával, és helyezd az egészet egy salátástálba. A mártáshoz egy egész tojást keverj el két evőkanál liszttel, egy kávéskanál vajjal, egy evőkanál mustárral, pár csöpp ecettel, sóval, cukorral, és 2 dl vízzel föleresztve a gőz fölött, állandóan keverve, főzd sűrűre. Ha a mártás kihűlt, öntsd a paradicsomos-hagymás halra.

Ezt is szeretjük