Különleges, mézben pácolt hal
Ha nem szereted a halászlevet
A hal hagyományos karácsonyi étel, de nem kell ragaszkodnod a minden évben feltűnő fogásokhoz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hal sok család asztalán kötelező karácsonykor. Ha nem vagy oda a halászléért, és nincs kedved órákat sorban állni a halasnál a karácsonyi hajrában, olyat fogást is választhatsz, ami akár mirelitből is elkészíthető.

A mézes pác remek lehet a halhoz, ráadásul ez a fogás tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, nem igényel nagy előkészületeket.

Mézes hal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg halfilé
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál méz
  • olívaolaj
  • só, bors

A halon kívül minden hozzávalót keverj össze a pácléhez. Ha mirelit halat vettél, akkor hagyd szobahőmérsékleten felolvadni.

A halszeleteket tedd egy tálba, forgasd meg óvatosan a pácban, és hagyd állni két órát. A hal könnyű húsának bőven elég ennyi idő.

Tepsiben és serpenyőben is kisütheted a halat, tepsiben elég neki negyed óra, serpenyőben pedig öt-öt perc mindkét oldalának. Citromkarikával tálald. Jó mellé a sima rizs, de különlegességként adhatsz hozzá bulgurt is.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

toltott malachus lead
  • sertéshús
  • sertéssült

Töltött malachús

Ezt is szeretjük