Filléres kukoricalepény petrezselyemmel: gluténmentes és isteni

A kukoricalepény olcsó, nagyon finom, és alapból gluténmentes.

kukoricalepeny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami olcsó köretre vágysz húsok mellé, a kukoricalepény az egyik legjobb választás. Mivel eredeti formájában is kukoricalisztből készül, gluténmentes. Akár önmagában, tejföllel vagy mártogatóssal is teljes értékű fogás.

Kukoricalepény

Hozzávalók

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 1.5 dl tej
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 lila hagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 0.5 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricakonzervet szűrőben csepegtesd le, a szemeket öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a tejet, a felaprított lila hagymát és petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A kukoricás masszából evőkanállal helyezz halmokat a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a lepényeket.

A hagyományos gombócleves is kukoricalisztből készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük