Foszlós és puha krumplis focaccia: sokszor fogod készíteni ebédre

Az olasz lapos kenyér, vagyis a focaccia krumplis feltéttel akár ebédre is remek választás.

Krumplis focaccia
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A focaccia önmagában általában szaftos ételek kísérőjeként tűnik fel, ám ha valami tartalmas feltétet kap, önmagában is finom ebéd válik belőle. Húsmentes napokra nagyon jó ötlet ez az egyszerű, házias, mégis mennyei krumplis focaccia lila hagymával és zöldfűszerekkel feldobva.

Krumplis focaccia

Hozzávalók 4 személyre

A focacciához:

  • 50 dkg liszt
  • 3.5 dl langyos víz
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag porélesztő (7 g)
  • 0.5 dl olívaolaj + a kenéshez

A tetejére:

  • 3 közepes krumpli
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a cukrot vegyítsd el egy tálban. A keverék egyik oldalára szórd az élesztőt, másikra a sót. Öntsd bele a vizet és az olívaolajat, és először fakanállal, utána, ha összeállt, kézzel vagy géppel dolgozd ki. Formázz belőle egy nagy gombócot, kend meg a tetejét vékonyan olívaolajjal, takard le, és keleszd fél órát. Ekkor gyúrd át, újra kend meg olajjal, és további fél órát keleszd.

A megkelt tésztát tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe. Az ujjaiddal sűrűn nyomkodd be a felszínét.

A krumplit hámozd meg, és gyaluld le vagy vágd vékony karikákra. Szeleteld fel a lila hagymát is. Rakd ki velük a tészta tetejét. Szórd meg sóval, rozmaringgal és kakukkfűvel, takard le alufóliával, és told 230 fokos sütőbe. 20 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 20 percig, amíg megpirul.

Margherita pizza másként: puliszka az alapja

Krémes, sajtos puliszkára kerül a fűszeres paradicsomszósz és az olvadt sajt, a klasszikus margherita pizza ízei köszönnek vissza.

Elolvasom

Kép: al62 / Getty Images

Ezt is szeretjük