Ropogós, fűszeres krumpli baconben sütve, ahogy még nem készítetted
A baconben sült krumpli lehet különleges köret vagy ízletes vacsora.

Ropogós, fűszeres krumpli baconben sütve, ahogy még nem készítetted
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gondold újra a megszokott köretet! A krumpli baconbe tekerve, különleges fűszerkeverékkel megbolondítva az ínyencek tetszését is elnyeri. Az ízekben gazdag, ropogós zöldséget bármilyen hús mellé tálalhatod, de krémes szósszal kiváló partifalatként is megállja a helyét. Érdemes a krumplit félpuhára megfőzni, mielőtt a sütőbe teszed.

Krumpli baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vagy alaposan dörzsöld meg a héját, és vágd négy-hat részre. Rakd forrásban lévő, sós vízbe, majd főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen. Szedd ki a krumpliszeleteket a vízből, és csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, préselt fokhagymával és aprított petrezselyemmel.
 

Minden krumplidarabot csavarj egy szelet baconbe, majd kend meg az olajos keverékkel. Sorakoztasd a krumplikat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Amikor a bacon piros és ropogós, vedd ki a sütőből!

Ezt is szeretjük