Ropogós, fűszeres krumpli baconben sütve, ahogy még nem készítetted
A baconben sült krumpli lehet különleges köret vagy ízletes vacsora.


- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
Gondold újra a megszokott köretet! A krumpli baconbe tekerve, különleges fűszerkeverékkel megbolondítva az ínyencek tetszését is elnyeri. Az ízekben gazdag, ropogós zöldséget bármilyen hús mellé tálalhatod, de krémes szósszal kiváló partifalatként is megállja a helyét. Érdemes a krumplit félpuhára megfőzni, mielőtt a sütőbe teszed.
Krumpli baconben sütve
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg bacon
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vagy alaposan dörzsöld meg a héját, és vágd négy-hat részre. Rakd forrásban lévő, sós vízbe, majd főzd 10 percig. Nem kell, hogy puha legyen. Szedd ki a krumpliszeleteket a vízből, és csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, préselt fokhagymával és aprított petrezselyemmel.
Minden krumplidarabot csavarj egy szelet baconbe, majd kend meg az olajos keverékkel. Sorakoztasd a krumplikat kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd 180 fokon 15-20 percig. Amikor a bacon piros és ropogós, vedd ki a sütőből!

Még több recept