30 perces csirkehúsleves extra selymesen: tejszín és krémsajt is kerül a fazékba
Még finomabb lesz a csirkehúsleves, ha tejszínnel és krémsajttal dúsítod.
Ez a sűrű, krémes csirkehúsleves a gazdag fűszerezésnek és a különleges sűrítésnek köszönheti semmihez sem hasonlítható ízét. Jól megy hozzá a szárított paradicsom. A sűrű levesben szinte megáll a kanál: mivel úgyis kétszer fogtok szedni belőle, komolyabb második fogásra már nem is feltétlenül van utána szükség.
Krémsajtos csirkehúsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg szárított paradicsom
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 8 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy lábosban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a kockákra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zúzott fokhagymával. A csirkemellet szeleteld fel, és add a hagymához. Szórd meg sóval és borssal, kevergesd fehéredésig, majd add hozzá a felszeletelt szárított paradicsomot, kaliforniai paprikát, a pirospaprikát, a köménymagot, az oregánót és a Cayenne-borsot. Forgasd össze, és öntsd fel az alaplével. Főzd össze 20 perc alatt. A tejszínt és a krémsajtot egy kis tálban keverd el, és ezzel sűrítsd be a levest. Forrald össze, végül keverd hozzá a reszelt sajtot, és várd meg, amíg elolvad.
Könnyebb, de mégis nagyon különleges az édesköményleves: így sűrítsd be, hogy igazán selymes legyen.
Mennyei, krémes édesköményleves: a krumplitól laktató
Az édeskömény nem mondható egy kifejezetten népszerű vagy éppen ismert zöldségnek, pedig a belőle készülő krémleves a vacsora fénypontja lehet.
ElolvasomKép: AALA IMAGES / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció