30 perces csirkehúsleves extra selymesen: tejszín és krémsajt is kerül a fazékba

Még finomabb lesz a csirkehúsleves, ha tejszínnel és krémsajttal dúsítod.

Krémsajtos csirkehúsleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sűrű, krémes csirkehúsleves a gazdag fűszerezésnek és a különleges sűrítésnek köszönheti semmihez sem hasonlítható ízét. Jól megy hozzá a szárított paradicsom. A sűrű levesben szinte megáll a kanál: mivel úgyis kétszer fogtok szedni belőle, komolyabb második fogásra már nem is feltétlenül van utána szükség.

Krémsajtos csirkehúsleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 8 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábosban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a kockákra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zúzott fokhagymával. A csirkemellet szeleteld fel, és add a hagymához. Szórd meg sóval és borssal, kevergesd fehéredésig, majd add hozzá a felszeletelt szárított paradicsomot, kaliforniai paprikát, a pirospaprikát, a köménymagot, az oregánót és a Cayenne-borsot. Forgasd össze, és öntsd fel az alaplével. Főzd össze 20 perc alatt. A tejszínt és a krémsajtot egy kis tálban keverd el, és ezzel sűrítsd be a levest. Forrald össze, végül keverd hozzá a reszelt sajtot, és várd meg, amíg elolvad.

Könnyebb, de mégis nagyon különleges az édesköményleves: így sűrítsd be, hogy igazán selymes legyen.

Mennyei, krémes édesköményleves: a krumplitól laktató

Az édeskömény nem mondható egy kifejezetten népszerű vagy éppen ismert zöldségnek, pedig a belőle készülő krémleves a vacsora fénypontja lehet.

Elolvasom

Kép: AALA IMAGES / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük