Krémsajtos, brokkolis csirkemell - Szaftos besamelmártással nem lesz száraz
Jó lenne egy kis újdonság? A krémsajtos besamelmártásban, brokkolival sült csirkemellet megéri kipróbálni.

Krémsajtos, brokkolis csirkemell - Szaftos besamelmártással nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon egyszerűen feldobhatod a száraz csirkemellet! Krémsajtos besamelmártásban sütve omlós lesz, és esélye sincs kiszáradni. Ha azt akarod, hogy ne puffasszon a brokkoli, dobj hozzá egy késhegynyi szódabikarbónát is. Rizzsel, tésztával, krumplival is kínálhatod. 

Krémsajtos, brokkolis csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • bors
  • olaj

Besamel mártás

  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és rakd forrásban lévő vízbe. Dobj hozzá sót, és főzd roppanósra körülbelül öt perc alatt. Szűrd le, és öblítsd le jéghideg vízzel. Így biztosan megmarad a brokkoli szép, zöld színe. A húst sózd és borsozd meg, majd egy serpenyőben kevés olajon süsd meg hirtelen a csirkemell mindkét oldalát.
 

A besamelhez a vajat olvaszd meg, ezen pirítsd világosbarnára a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, és habverő segítségével keverd csomómentesre. Sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót és a kedvenc zöldfűszeredet. Végül add hozzá a tejfölt, a krémsajtot, és dolgozd simára. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, majd rakd egy hőálló tálba. Rendezd mellé a brokkolirózsákat, öntsd le a krémsajtos besamelmártással, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Ha a hús omlós, a sajt piros, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük