Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve: finom szaftos lesz
Ha a csirkemellet krémsajttal kened meg, és baconbe is göngyölöd, biztosan nem szárad ki.
Ha te is híve vagy a kevés munkával járó, ízletes fogásoknak, akkor ez a te recepted. Kitűnő választás hétköznapra, hétvégére, sőt az ünnepi asztalon is tökéletes. Érdemes zöldfűszerekkel feldobni a sajtos masszát: a kakukkfű, az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyem is illik hozzá. Bármilyen körettel megállja a helyét. Tejszínnel meglocsolva pedig még szaftosabb.
Krémsajtos, baconös csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd nagyobb szeltekre, kicsit klopfold ki, és sózd be. A krémsajtot keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a borssal és az ízlés szerinti zöldfűszerekkel.
A hússzeletekre kenj a sajtos masszából, majd tekerd fel, és borítsd be baconnel. Érdemes fogvájóval megtűzni, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy hőálló tálat vagy tepsit kenj ki olajjal, és rendezd el benne a húsokat. A tekercseket locsold meg tejszínnel, és rakd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Közben forgasd át, és locsolgasd a húsokat. Ha túl gyorsan pirulnak, fedd le fóliával.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is fenséges, és biztosan nem szárad ki.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció