Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve: finom szaftos lesz
Ha a csirkemellet krémsajttal kened meg, és baconbe is göngyölöd, biztosan nem szárad ki.


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha te is híve vagy a kevés munkával járó, ízletes fogásoknak, akkor ez a te recepted. Kitűnő választás hétköznapra, hétvégére, sőt az ünnepi asztalon is tökéletes. Érdemes zöldfűszerekkel feldobni a sajtos masszát: a kakukkfű, az oregánó, a bazsalikom és a petrezselyem is illik hozzá. Bármilyen körettel megállja a helyét. Tejszínnel meglocsolva pedig még szaftosabb.
Krémsajtos, baconös csirkemell
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, vágd nagyobb szeltekre, kicsit klopfold ki, és sózd be. A krémsajtot keverd össze a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, a borssal és az ízlés szerinti zöldfűszerekkel.
A hússzeletekre kenj a sajtos masszából, majd tekerd fel, és borítsd be baconnel. Érdemes fogvájóval megtűzni, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy hőálló tálat vagy tepsit kenj ki olajjal, és rendezd el benne a húsokat. A tekercseket locsold meg tejszínnel, és rakd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. Közben forgasd át, és locsolgasd a húsokat. Ha túl gyorsan pirulnak, fedd le fóliával.
A csirkemell mézes-mustáros szószban is fenséges, és biztosan nem szárad ki.
Még több recept