Melengető sültpaprika-krémleves - Csípősen is isteni finom lesz
Ez a mennyei sültpaprika-krémleves téged is átmelegít a hűvösebb napokon.
Ha szereted a telt ízeket és a csípősebb ételeket is, akkor ez a leves biztosan kedvedre lesz. A sültpaprika-krémleves elkészítése nem sok idő, és kevés alapanyagból is izgalmas ízvilágot érhetsz el. Díszítsd tetszés szerint magvakkal, chilipehellyel vagy friss bazsalikommal.
Sültpaprika-krémleves
Hozzávalók
- 1 kg kápiapaprika
- 6 dl zöldségalaplé
- 2 mogyoróhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- chili
Legelső lépésként melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A megmosott és megszárított paprikákat vágd félbe, szedd ki a magházukat, majd süsd meg 25-30 perc alatt. Ha kész van, hagyd kihűlni a paprikákat, majd fejtsd le a héjukat, és szeleteld fel.
Pucold meg és szeleteld apróra a mogyoróhagymát és a fokhagymát, majd olajon pirítsd meg őket. Öntsd fel az alaplével a megpirult hagymákat. Amikor már forr az alaplé, tedd bele a felszeletelt paprikákat. Botmixerrel dolgozd krémesre a levest, és fűszerezd ízlés szerint. Forrald fel még egyszer, és utána tálalhatod is.
Isteni mártogatós sült paprikából: ropogós dió koronázza meg
Minél jobban megpirul, annál finomabb lesz a sült paprika. A belőle készült kence ízekben gazdag lesz, de az állagokkal is játszhatsz, ha dióval megszórva kínálod.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary.