Szaftos csirkemell, ahogy a Közel-Keleten készítik: egyszerűen elkészíthető, felejthetetlen recept
Ennek a csoda finom közel-keleti csirkemellnek a zataar fűszerkeverék adja meg a karakterét.
Hallottál már a zataarról, és az abból készülő fűszerkeverékről? Ez egy jellegzetes, a Közel-Keleten mindennaposnak számító ízesítő, amelynek alapja az ánizsillatú, zataar nevű növény. A keverékhez adnak még kakukkfüvet, szumákot, és ízlés szerint római köményt, chilit, mentát is. Jól megy csirkemellhez, csirkecombhoz, vagy ízesíthetsz vele pitát, hummuszt is.
ÍKöze-keleti zataar csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2.5 evőkanál zataar fűszerkeverék
- 1 citrom
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb darabokra. A citrom levét facsard ki, a héját reszeld le. A citromléhez add hozzá az olajat, a fűszerkeveréket, a citromhéjat, a sót és a borsot. Kend meg a húst ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő végén sorakoztasd fel a darabokat egy tepsiben, locsold le a maradék páclével, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 35 percre. Tálald rizzsel, salátával vagy párolt zöldséggel.
Laktató, gombás-csirkés rétes: a tésztával nem, csak a raguval lesz dolgod
Nagyon tartalmas ez a gombás-csirkés raguval töltött rétes, ebédként is megállja a helyét, különleges és isteni finom!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: martintirzak / Getty Images.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek