A Közel-Kelet nyers valóságát mutatják be a fotók: ilyen az emberek élete a háborús területeken

Csak nagyon ritkán láthatjuk így az ott élő emberek mindennapjait.

közel-kelet-borító
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Közel-Kelet talán a világ egyik legtitokzatosabb helye, hiszen a kulturális eltérés miatt keveset mutatnak meg a mindennapjaikból az ott élő emberek a nyugati világ felé. A gazdag történelmi múlt és a konfliktusokkal teli jelen kettőssége jellemzi az életüket, ami nem mindig olyan, ahogy mi azt elképzeljük.

Tamara Abdul Hadi iraki szülők gyermeke, de az Egyesült Arab Emírségekben született, és Kanadában nőtt fel. Mivel nem a Közel-Keleten nevelkedett, ezért gyökereinek felkutatásakor teljesen meglepték az ottani mindennapok, amiket erőteljes fotókon örökített meg.

Ilyen a mindennapi élet a Közel-Keleten

Közel-Kelet alatt nem földrajzi régiót, hanem sokkal inkább politikai, vallási, történelmi és kulturális egységet értünk, amibe olyan országok tartoznak, mint Irak, Irán, Szíria, Palesztina, Izrael, Libanon, Kuvait és Jordánia, de gyakran ide sorolják Egyiptomot, Szaúd-Arábiát, az Egyesült Arab Emírségeket és Törökországot is. Sajnos sok helyen a mai napig fegyveres konfliktusok teszik elviselhetetlenné a helyiek mindennapjait, de vannak olyan országok, ahol sokkal szabadabb az élet, így a régión belül is nagyok a különbségek.

(Képek forrása: tamarabdul / Instagram)

Ezt is szeretjük