Az igazi kovászos uborka receptje

Vesd be a tapasztalt háziasszonyok trükkjeit

Itt a kánikula, most tegyél el egy nagy adag kovászos uborkát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahány ház, annyi kovászos uborka. Van, aki tesz hozzá tormát, más a mustármagra esküszik. Kenyér helyett egyes helyeken krumplit raknak a tetejére. Ezt a családi receptet mindenesetre érdemes kipróbálni. Fél siker, ha napsütéses melegben fogsz hozzá a munkához.

15785465 8c98422874a2c1d42128ce9a38589fee wm

Kovászos uborka

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg uborka
  • 2 l víz
  • 2 torma
  • 2 szelet kenyér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van szükség, hogy a sós víz jobban átjárja. A kaprot is mosd meg alaposan, és a felét tedd egy háromliteres üveg aljába. Pakold rá az uborkákat függőlegesen, egymáshoz jó szorosan, majd dobd rá a fokhagymát, a megpucolt, hosszúkásra szelt tormát és a borsot is. A vizet forrald fel sóval, hűtsd ki, majd öntsd az uborkára. Fontos, hogy mindent ellepjen. A tetejére pedig tégy kenyeret hálóba csavarva.

Fedd le az üveget, és érleld körülbelül három napig. Ha lehet, tedd ki az erkélyre vagy a kertbe, hadd süsse a nap. Közben szükség esetén öntsd fel vízzel. Ha nem éri víz az uborkát, könnyen megromlik. Két nap múlva szedd le róla a kenyeret. Kóstold meg, hogy elég sós-e. Körülbelül a harmadik napon, ha elég érett az uborka, és a színe sem méregzöld, szűrd le, tedd zárható dobozokba vagy üvegekbe. Tárold hűvös helyen.
 

15785475 114d837a81709820a7393f134114b8a7 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük