Az igazi kovászos uborka receptje
Vesd be a tapasztalt háziasszonyok trükkjeit
Itt a kánikula, most tegyél el egy nagy adag kovászos uborkát!

Az igazi kovászos uborka receptje
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ahány ház, annyi kovászos uborka. Van, aki tesz hozzá tormát, más a mustármagra esküszik. Kenyér helyett egyes helyeken krumplit raknak a tetejére. Ezt a családi receptet mindenesetre érdemes kipróbálni. Fél siker, ha napsütéses melegben fogsz hozzá a munkához.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg uborka
  • 2 l víz
  • 2 torma
  • 2 szelet kenyér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van szükség, hogy a sós víz jobban átjárja. A kaprot is mosd meg alaposan, és a felét tedd egy háromliteres üveg aljába. Pakold rá az uborkákat függőlegesen, egymáshoz jó szorosan, majd dobd rá a fokhagymát, a megpucolt, hosszúkásra szelt tormát és a borsot is. A vizet forrald fel sóval, hűtsd ki, majd öntsd az uborkára. Fontos, hogy mindent ellepjen. A tetejére pedig tégy kenyeret hálóba csavarva.

Fedd le az üveget, és érleld körülbelül három napig. Ha lehet, tedd ki az erkélyre vagy a kertbe, hadd süsse a nap. Közben szükség esetén öntsd fel vízzel. Ha nem éri víz az uborkát, könnyen megromlik. Két nap múlva szedd le róla a kenyeret. Kóstold meg, hogy elég sós-e. Körülbelül a harmadik napon, ha elég érett az uborka, és a színe sem méregzöld, szűrd le, tedd zárható dobozokba vagy üvegekbe. Tárold hűvös helyen.
 

Ezt is szeretjük