Körtével sült, omlós sertésszelet: a páctól lesz különlegesen finom
A körtével sült sertésszelet egyszerre édes és sós, tele van csodás ízekkel, illatokkal.

Ősszel különösen aktuális a körtével sült sertésszelet. Ha szereted a hús és gyümölcs párosítást, akkor ez nagy kedvenced lesz. Az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással, és mivel a hús gyorsan megsül, nem fogsz beleizzadni a munkába. Érdemes kicsit a hűtőben pihentetni a sertésszeleteket, hogy még jobban átjárják a jobbnál jobb ízek és illatok. Sertéskarajból vagy bordából is elkészítheted.
Körtével sült sertésszelet
Hozzávalók
- 4 nagy szelet sertéshús
- 2 db aszalt körte
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 ág rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
A sertésszeleteket öblítsd le, és itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet. Keverd össze a mézet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a borsot és a köményt. A húst sózd be, majd kend be jól a fűszeres keverékkel, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.
Rakd a húst és a körtét kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tedd mellé a körtéket, önts alájuk egy-másfél deci vizet. Ha maradt páclé, azzal is locsold meg a sertésszeleteket és a gyümölcsöket. Fedd le fóliával, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 50 percig, majd amikor a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Bordából ínycsiklandó bakonyi sertésszeletet is készíthetsz. Szalonnával, sok gombával a legjobb.