4 isteni tészta kevés kalóriával
Hogy a tészta hizlalna? Ne aggódj, ha könnyű feltéteket használsz, nem lesz ezzel gondod! Ráadásul gyorsan elkészíthetőek és finomak is.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Currys-kukoricás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 1 kis fej hagyma
  • fél doboz konzerv kukorica
  • 2 dl tejszín
  • curry
  • olaj

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold meg. Amikor kész, add hozzá a kukoricát és a tejszínt.

Fűszerezd meg a sóval és a curryvel, majd forrald össze. Közben főzd meg a tésztát. A kapott mártást keverd össze a kifőtt tésztával, és már kész is.

Csirkesaláta ropogós tésztával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • fél kg kínai káposzta, szeletekre vágva
  • 25 dkg koktélparadicsom, félbevágva
  • 50 g shiitake gomba, vékonyra szeletelve
  • 1 maroknyi friss korianderlevél
  • 80 g babcsíra
  • 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 100 g ropogós tészta
  • szójaöntet
  • 80 ml szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 evőkanál száraz sherry

A csirkét kisebb adagokban készítsd el forró grillserpenyőben, esetleg grillsütőben vagy kerti grillezőn, majd pihentesd öt percig. Végül vágd vékony szeletekre. Készítsd el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverd össze. A csirkét és a tésztát is add a zöldségekhez, locsold meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverd össze. A szójaöntet elkészítéséhez tedd a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázd össze.

Marhahúsos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 25 dkg üvegtészta
  • 60 ml zöldcitromlé
  • 60 ml édes chiliszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 közepes fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 1 kígyóuborka, kimagozva és vékonyra szeletelve
  • 1 maroknyi friss korianderlevél
  • 1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél

Keverd össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgasd bele ebbe a páclébe. A tésztát tedd egy nagy tűzálló edénybe, öntsd le forró vízzel, és hagyd állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsd és csepegtesd le. Keverd össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverd össze egy tálkában. Csepegtesd le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsd meg minden oldalát, és ízlés szerint süsd át. Lefedve pihentesd 10 percig, majd szeleteld fel. Ezután keverd a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitrom-gerezdekkel díszítve tálald.

Spárgás tésztasaláta pestoval és lazacrózsával

Hozzávalók:

  • 320 g pipa tészta
  • 3 evőkanál pesto
  • 25 dkg főtt spárga
  • 50 piros színű paprika
  • 2 dl majonéz
  • 1-2 dl tejföl
  • 2 db citrom
  • 20 dkg füstölt lazac
  • saláta a díszítéshez

A majonézt, a tejfölt és a pestót keverd össze, majd add hozzá a főtt tésztát, a spárgát és a darabolt paprikát. Sóval és egy citrom levével ízesítsd, majd rövid ideig hagyd állni. A salátalevelekkel díszített tányérra tálald, hajtogatott lazacrózsával és citrommal.

Ezt is szeretjük