4 isteni tészta kevés kalóriával

Hogy a tészta hizlalna? Ne aggódj, ha könnyű feltéteket használsz, nem lesz ezzel gondod! Ráadásul gyorsan elkészíthetőek és finomak is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Currys-kukoricás tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 1 kis fej hagyma
  • fél doboz konzerv kukorica
  • 2 dl tejszín
  • curry
  • olaj

A hagymát vágd apróra, és kevés olajon párold meg. Amikor kész, add hozzá a kukoricát és a tejszínt.

Fűszerezd meg a sóval és a curryvel, majd forrald össze. Közben főzd meg a tésztát. A kapott mártást keverd össze a kifőtt tésztával, és már kész is.

Csirkesaláta ropogós tésztával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • fél kg kínai káposzta, szeletekre vágva
  • 25 dkg koktélparadicsom, félbevágva
  • 50 g shiitake gomba, vékonyra szeletelve
  • 1 maroknyi friss korianderlevél
  • 80 g babcsíra
  • 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
  • 100 g ropogós tészta
  • szójaöntet
  • 80 ml szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 evőkanál száraz sherry

A csirkét kisebb adagokban készítsd el forró grillserpenyőben, esetleg grillsütőben vagy kerti grillezőn, majd pihentesd öt percig. Végül vágd vékony szeletekre. Készítsd el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverd össze. A csirkét és a tésztát is add a zöldségekhez, locsold meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverd össze. A szójaöntet elkészítéséhez tedd a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázd össze.

Marhahúsos tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 25 dkg üvegtészta
  • 60 ml zöldcitromlé
  • 60 ml édes chiliszósz
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1 közepes fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 nagy sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 1 kígyóuborka, kimagozva és vékonyra szeletelve
  • 1 maroknyi friss korianderlevél
  • 1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél

Keverd össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgasd bele ebbe a páclébe. A tésztát tedd egy nagy tűzálló edénybe, öntsd le forró vízzel, és hagyd állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsd és csepegtesd le. Keverd össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverd össze egy tálkában. Csepegtesd le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsd meg minden oldalát, és ízlés szerint süsd át. Lefedve pihentesd 10 percig, majd szeleteld fel. Ezután keverd a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitrom-gerezdekkel díszítve tálald.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Spárgás tésztasaláta pestoval és lazacrózsával

Hozzávalók:

  • 320 g pipa tészta
  • 3 evőkanál pesto
  • 25 dkg főtt spárga
  • 50 piros színű paprika
  • 2 dl majonéz
  • 1-2 dl tejföl
  • 2 db citrom
  • 20 dkg füstölt lazac
  • saláta a díszítéshez

A majonézt, a tejfölt és a pestót keverd össze, majd add hozzá a főtt tésztát, a spárgát és a darabolt paprikát. Sóval és egy citrom levével ízesítsd, majd rövid ideig hagyd állni. A salátalevelekkel díszített tányérra tálald, hajtogatott lazacrózsával és citrommal.

Ezt is szeretjük