Könnyű, náthaűző hagymaleves
A hagymaleves finom és egészséges, a vírusokkal teli időszakban érdemes gyakran fogyasztani.
A hagymaleves nemcsak finom, de nagyon egészséges is. Bár már nem röpködnek kemény mínuszok, azért jó, ha figyelmet fordítasz a náthára, és elkerülöd.
A franciák hagyományosan pirítóssal a tetején szolgálják fel, egy kis sajtot is rásütve, de, ha nem szereted, hogy átázik a kenyér, akkor mellé szolgáld fel.
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 1-2 liter zöldségleves
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejszín
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- só, feketebors, őrölt kömény
- fél csokor petrezselyem
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
Körülbelül 40 perc, a pirítóssal együtt.
Elkészítés menete:
A megpucolt, negyedelt hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajon öt percig párold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Dobd hozzá a passzírozott fokhagymákat, majd szórj hozzá kevés lisztet, és pirítsd azzal együtt rövid ideig, de vigyázz, hogy a liszt ne égjen oda. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd öt-hét percig lassú tűzön főzd.
A leveshez add hozzá a tejszínt, és még egyszer forrald fel. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítsd. Petrezselyemmel megszórva tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- káposzta
- leves
Az eredeti káposztaleves receptje fogyókúrához
- zöldség
- zsírégető
Gyomorkímélő zöldségleves
- leves
- sütőtök