Csodálatos kókuszos muffin sűrű krémmel a tetején: minden falat öröm belőle

Ennek a muffinnak a tésztájába és a tetejére halmozott krémbe is bőven kerül a kókuszból.

Kókuszos muffin sűrű krémmell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is imádsz minden kókuszos édességet, ne hagyd ki ezt a mennyei muffint, amelynek nemcsak a tésztájába kerül belőle bőven, hanem a tetejére is sűrű, kókuszos krém kerül. A tésztába a maradék tojásfehérje felhasználására is tökéletes.

Kókuszos muffin krémmel

Hozzávalók

A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 8.5 dkg vaj
  • 7 dkg görög joghurt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 tojásfehérje
  • 1 dl kókusztej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál kókuszaroma
  • 1 kávéskanál mandulaaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 50 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 12.5 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál kókuszaroma
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • kókuszreszelék a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához egy tálban robotgéppel keverd habosra a vajat a cukorral, a kókuszaromával és a mandulaaromával. Add hozzá a tojásfehérjéket, a joghurtot és a kókusztejet, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban keverd el a lisztet a kókuszreszelékkel, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával, és forgasd a masszához. Egyengesd el egy papírral kibélelt muffintepsiben. Ne töltsd tele a mélyedéseket, mert még sütés közben nőni fognak, inkább több adagban süsd ki őket. Told 180 fokos sütőbe 15-18 percre. Ha készen vannak a muffinok, hagyd őket kihűlni.

A bevonathoz a vajat keverd habosra a krémsajttal, a vaníliaaromával és a kókuszaromával Négy adagban keverd hozzá a porcukrot, és keverd az egészet egyneműre. Ha szükséges, hígítsd kevés tejjel. Oszd el a kihűlt muffinok tetején. Ehhez használhatsz kanalat is, de ha van otthon muffindíszítő készleted, még szebb alakzatokat varázsolhatsz rájuk. Szórd meg a tetejüket kókuszreszelékkel, és hagyd megdermedni.

Napokig puha kefires, medvehagymás pogácsa: rögtön dupla adaggal gyúrd be

A puha medvehagymás pogácsa tésztájába kefir kerül, ettől lesz fantasztikus az állaga, akár több napig is élvezhető a finom házi, porhanyós péksüti.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük