Kínai csípős leves
Az eredeti recept új köntösben
Dobd el a közeli kínai étterem szórólapját, és készítsd el te magad a kínai konyha egyik kedvencét, a csípős levest!

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Csökkenti a ráncokat és tónusossá teszi az arcot: ezt tudja a mikroáramos arclifting »

Ez a frufrus frizura a legdögösebb a szezonban, és ősszel ugyanúgy divatos lesz: kócosan is nőies »

5 lépés, amely segít, hogy az arcbőr nyáron is matt maradjon: megszűnik a fénylő hatás, és növelhető a smink tartóssága »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Valószínű, hogy egy hosszú nap után már te sem vágysz arra, hogy órákig állj a tűzhely mellett, és figyeld a húslevest, megfőtt-e már. A kínai csípős leves hipergyorsan elkészül, ráadásul legalább annyira laktató, mint az, ha valamilyen sült vacsorát készítenél.

Próbáld ki receptünket, és lepd meg magad egy kis ínyencséggel! Ne feledd, a csípős és a savanyú remekül kiegészítik egymást, ettől lesz ez a leves olyan ellenállhatatlanul finom. A hozzávalókat szerezd be jó előre, mert nem kapni a sarki kisboltban őket.

Kínai csípős leves

Hozzávalók:

  • 1,5 liter csirkehúsleves
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg bambuszrügykonzerv
  • 2 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél kiskanál chiliszósz

A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez.

Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig.

A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a    leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük