Kínai csípős leves
Az eredeti recept új köntösben
Dobd el a közeli kínai étterem szórólapját, és készítsd el te magad a kínai konyha egyik kedvencét, a csípős levest!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínű, hogy egy hosszú nap után már te sem vágysz arra, hogy órákig állj a tűzhely mellett, és figyeld a húslevest, megfőtt-e már. A kínai csípős leves hipergyorsan elkészül, ráadásul legalább annyira laktató, mint az, ha valamilyen sült vacsorát készítenél.

Próbáld ki receptünket, és lepd meg magad egy kis ínyencséggel! Ne feledd, a csípős és a savanyú remekül kiegészítik egymást, ettől lesz ez a leves olyan ellenállhatatlanul finom. A hozzávalókat szerezd be jó előre, mert nem kapni a sarki kisboltban őket.

Kínai csípős leves

Hozzávalók:

  • 1,5 liter csirkehúsleves
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg bambuszrügykonzerv
  • 2 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél kiskanál chiliszósz

A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez.

Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig.

A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a    leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük