Kínai csípős leves

Az eredeti recept új köntösben

Dobd el a közeli kínai étterem szórólapját, és készítsd el te magad a kínai konyha egyik kedvencét, a csípős levest!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínű, hogy egy hosszú nap után már te sem vágysz arra, hogy órákig állj a tűzhely mellett, és figyeld a húslevest, megfőtt-e már. A kínai csípős leves hipergyorsan elkészül, ráadásul legalább annyira laktató, mint az, ha valamilyen sült vacsorát készítenél.

Próbáld ki receptünket, és lepd meg magad egy kis ínyencséggel! Ne feledd, a csípős és a savanyú remekül kiegészítik egymást, ettől lesz ez a leves olyan ellenállhatatlanul finom. A hozzávalókat szerezd be jó előre, mert nem kapni a sarki kisboltban őket.

Kínai csípős leves

Hozzávalók:

  • 1,5 liter csirkehúsleves
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg bambuszrügykonzerv
  • 2 tojás
  • 2 sárgarépa
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél kiskanál chiliszósz

A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez.

Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig.

A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a    leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük