Kínai csípős leves
Dobd el a közeli kínai étterem szórólapját, és készítsd el te magad a kínai konyha egyik kedvencét, a csípős levest!
Valószínű, hogy egy hosszú nap után már te sem vágysz arra, hogy órákig állj a tűzhely mellett, és figyeld a húslevest, megfőtt-e már. A kínai csípős leves hipergyorsan elkészül, ráadásul legalább annyira laktató, mint az, ha valamilyen sült vacsorát készítenél.
Próbáld ki receptünket, és lepd meg magad egy kis ínyencséggel! Ne feledd, a csípős és a savanyú remekül kiegészítik egymást, ettől lesz ez a leves olyan ellenállhatatlanul finom. A hozzávalókat szerezd be jó előre, mert nem kapni a sarki kisboltban őket.
Kínai csípős leves
Hozzávalók:
- 1,5 liter csirkehúsleves
- 20 dkg csirkemellfilé
- 5 dkg bambuszrügykonzerv
- 2 tojás
- 2 sárgarépa
- 1,5 ek szójaszósz
- 1 szál póréhagyma
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- fél kiskanál chiliszósz
A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez.
Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig.
A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a
leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.OLVASD EL EZT IS!

- leves
- krémleves
Fűszeres sütőtökkrémleves

- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje

- házimunka
- ecet