Kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel: ebből mindenki duplán szed majd

A kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel isteni finom fogás lesz.

Kínai pirított tészta csirkével és zöldségekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai pirított tésztában az a zseniális, hogy az alapreceptet a kedved szerinti összetevőkkel variálhatod. Ebbe a változatba brokkoli, paprika és zellerszár kerül, de használhatsz hozzá bármilyen zöldséget, és készítheted csirke helyett pulykából vagy sertésből is. A ritkább hozzávalókat ázsiai boltban szerezheted be.

Kínai pirított tészta csirkével és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 40 dkg ázsiai tészta
  • 1 evőkanál szezámmag
  • frissen őrölt bors
  • olaj

A zöldségekhez:

  • 12 dkg brokkoli
  • 4 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 zellerszár
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 csipet cukor
  • olaj

A csirkéhez:

  • 25 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál rizsbor
  • 2 teásknál kukoricakeményítő
  • 0.5 kávéskanál
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kávéskanál fehér bors
  • 0.5 kávéskanál sötét szójaszósz a sütéshez
  • olaj a sütéshez

A szószhoz:

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 0.5 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő. Az újhagyma fehér részét, a zellerszárat és a paprikát vágd csíkokra, a hagymát és a fokhagymát cikkezd fel. A brokkolit szedd rózsáira, és folyó víz alatt öblítsd le. A csirkemellet vágd hosszú, vékony csíkokra, és tedd egy tálba. Keverd el a zúzott fokhagymával, a keményítővel, a sóval, a szódabikarbónával, a fehér borssal, öntsd fel a rizsborral, és forgasd jól össze. A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd össze.

A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és keverd el egy evőkanál olajjal.

Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Tedd rá a fokhagymát, a lila hagymát és az újhagymát. Párold őket puhára, majd szedd ki egy tálra. A serpenyőbe tegyél egy újabb adag olajat. Kanalazd bele a paprikát, a brokkolit és a zellerszárat, sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezeket is szedd ki, tedd félre, és egy újabb evőkanál olajon kezdd el sütni a csirkét. Önts hozzá egy kiskanál sötét szójaszószt, így süsd fehéredésig, majd ezt is szedd ki. Végül ugyanebben a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg a kifőtt tésztát. Öntsd hozzá a szószt, keverd jól el, majd jöhet bele a sült csirke és a zöldségek. Keverd jól össze, szórd meg szezámmaggal és frissen őrölt borssal, hagyd a tűzön egy-két percig, és tálalhatod.

 

Ha maradt előző napról húslevesed, ázsiai tésztás levest is készíthetsz belőle.

Így használd fel a megmaradt húslevest: csodás ázsiai tésztaleves lesz belőle

A zacskós ramen rémisztő képződmény, mégis függői voltunk fiatal korunkban, különösen vizsgaidőszak idején.

Elolvasom

Kép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük