Kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel: ebből mindenki duplán szed majd
A kínai pirított tészta hússal és zöldségekkel isteni finom fogás lesz.
A kínai pirított tésztában az a zseniális, hogy az alapreceptet a kedved szerinti összetevőkkel variálhatod. Ebbe a változatba brokkoli, paprika és zellerszár kerül, de használhatsz hozzá bármilyen zöldséget, és készítheted csirke helyett pulykából vagy sertésből is. A ritkább hozzávalókat ázsiai boltban szerezheted be.
Kínai pirított tészta csirkével és zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 40 dkg ázsiai tészta
- 1 evőkanál szezámmag
- frissen őrölt bors
- olaj
A zöldségekhez:
- 12 dkg brokkoli
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis lila hagyma
- 1 zellerszár
- 1 kaliforniai paprika
- 1 csipet cukor
- só
- olaj
A csirkéhez:
- 25 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál rizsbor
- 2 teásknál kukoricakeményítő
- 0.5 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
- 0.5 kávéskanál fehér bors
- 0.5 kávéskanál sötét szójaszósz a sütéshez
- olaj a sütéshez
A szószhoz:
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál világos szójaszósz
- 1 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- 0.5 evőkanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat készítsd elő. Az újhagyma fehér részét, a zellerszárat és a paprikát vágd csíkokra, a hagymát és a fokhagymát cikkezd fel. A brokkolit szedd rózsáira, és folyó víz alatt öblítsd le. A csirkemellet vágd hosszú, vékony csíkokra, és tedd egy tálba. Keverd el a zúzott fokhagymával, a keményítővel, a sóval, a szódabikarbónával, a fehér borssal, öntsd fel a rizsborral, és forgasd jól össze. A szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd össze.
A tésztát sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, és keverd el egy evőkanál olajjal.
Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat. Tedd rá a fokhagymát, a lila hagymát és az újhagymát. Párold őket puhára, majd szedd ki egy tálra. A serpenyőbe tegyél egy újabb adag olajat. Kanalazd bele a paprikát, a brokkolit és a zellerszárat, sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, és néhány perc alatt pirítsd meg őket. Ezeket is szedd ki, tedd félre, és egy újabb evőkanál olajon kezdd el sütni a csirkét. Önts hozzá egy kiskanál sötét szójaszószt, így süsd fehéredésig, majd ezt is szedd ki. Végül ugyanebben a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg a kifőtt tésztát. Öntsd hozzá a szószt, keverd jól el, majd jöhet bele a sült csirke és a zöldségek. Keverd jól össze, szórd meg szezámmaggal és frissen őrölt borssal, hagyd a tűzön egy-két percig, és tálalhatod.
Ha maradt előző napról húslevesed, ázsiai tésztás levest is készíthetsz belőle.
Így használd fel a megmaradt húslevest: csodás ázsiai tésztaleves lesz belőle
A zacskós ramen rémisztő képződmény, mégis függői voltunk fiatal korunkban, különösen vizsgaidőszak idején.
ElolvasomKép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció