Ragacsos kínai narancsos karfiol: glutén-, tej- és tojásmentesen is isteni
Az édes-savanyú, ragacsos narancsos szósz hús nélküli verziója is zseniális.

- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha szereted a kínai ételeket, és a karfiolt is szívesen elkészíted változatosan, izgalmasan, akkor ezt muszáj kipróbálnod! Rizzsel, quionával vagy hajdinával is tálalhatod, de önmagában, köret nélkül is nagyon finom.
Az isteni fogás a most megjelent Mentes Anyu szakácskönyve második kötetében is megtalálható, amit a Feminashopban is beszerezhetsz.
További információ: https://mentesanyukonyve.divany.hu/
Kínai narancsos karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
A tésztához
- 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 teáskanál só
- 20 dkg szoba-hőmérsékletű víz
A panírhoz
- 0.5 bögre zsemlemorzsa
- 2 evőkanál kókuszreszelék
A mázhoz
- 2.5 dl hozzáadottcukor-mentes, 100%-os narancslé
- 7.5 cl víz
- 2.5 dkg negyedannyi édesítő 7.5 g meleg vízben elkeverve
- 3 evőkanál gluténmentes szójaszósz
- 2 evőkanál fehérborecet vagy almaecet
- fél narancs héja
Tálaláshoz
- narancsszeletek
- szezámmag
A sütéshez
- semleges ízű növényi olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd kisebb rózsákra, és mosd meg. Keverd össze a tészta hozzávalóit. Pár másodperc alatt besűrűsödik. Ha túl sűrűnek találod, pici vízzel hígíthatod. Majd a karfiolrózsákat mártsd meg benne, és rögtön utána hempergesd meg a kókuszreszelékkel elkevert morzsában.
Melegítsd meg az olajat egy serpenyőben, majd helyezd bele a panírozott karfiolokat. Süsd aranybarnára oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Tedd ki papírtörlőre, és picit hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a mázat lábasban vagy serpenyőben. Melegítsd össze a hozzávalókat, majd forrás előtt sűrítsd be. A végén tegyél bele néhány narancsszeletet. Öntsd a mázat a karfiolra. Tálaláskor szórd rá a szezámmagot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept