Kínai csirkecombok air fryerben sütve: méz és szójaszósz kerül a szaftba

Az air fryerben ragacsos kínai csirkecombokat is süthetsz.

Kínai csirkecombok ar fryerben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha odavagy a szaftos kínai csirkecombokért, érdemes lesz air fryerben is elkészítened őket. Most egy egészen különleges szószt mutatunk hozzá, ugyanis kóla is kerül bele, amivel az elmúlt évtizedekben nagyon szerettek főzni a kínaiak. A forró levegős sütőben a hús enyhén ropogós és tökéletesen omlós lesz.

Kínai csirkecombok ar fryerben

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkealsócomb
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl kóla
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 0.5 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a szójaszószt a reszelt fokhagymagerezdekkel, a gyömbérrel, a fahéjjal és a mézzel. Forgasd bele a csirkecombokat, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pácolási idő leteltével az air fryert melegítsd elő 190 fokra. A húsokat vedd ki a szójaszószos keverékből, tedd őket a készülék kosarába úgy, hogy ne fedjék egymást, és süsd tíz percig. Ha szükséges, a sütést több körben végezd.

 

Közben a visszamaradt páclevet kanalazd egy kis lábosba. Öntsd fel a kólával, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így gyönygöztesd két-három percig, hogy besűrűsödjön. A csirkecombokat kend meg az így kapott szafttal, és tedd vissza őket további hét-tíz percre az air fryerbe. Tálald szezámmaggal megszórva.

Kínai mézes-szezámmagos csirke: pont olyan finom, mint a büfékben

A kínai büfék kedvence a ropogós, aranybarna bundában sült csirkehús, mely mézes-szezámos mázba forgatva lesz igazán finom.

Elolvasom

Kép: Stanislav Ostranitsa / Getty Images

Ezt is szeretjük