Kínai csípős csirkeszárnyak otthon: így lesz finom és ragadós
A mézes-csípős csirkeszárny szezámmagosan olyan jó, mint a sarki kínai étteremben.

kinai-csirkeszarny
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem változtatott szabálytalan mosolyán, és milyen jól tette: a 36 éves modell pont így dögös »

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig a csirke combjáért vagy melléért rajongtál, és a szárnyat mellőzted, ideje, hogy megkóstold ezt az édes-csípős, ragacsos változatot. Az utolsó falatig leszopogatod a csontról. A hozzávalókat a szupermarketekben is könnyen beszerezheted. Ha már elővetted a grillt, azon is elkészítheted, de a sütőben is fantasztikus lesz. Rizzsel vagy salátával tálald. 

Kínai csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • chili
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg a pihéktől, a végeket vágd le, és jól mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Kicsit sózd be, és készítsd el a szószt.
Öntsd egy tálba a szezámolajat, add hozzá a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, a köményt, a borsot és az ízlés szerinti chilit.
 

A szárnyakat rakd egy tepsibe egymás mellé, és öntsd rá a pácot. Jó alaposan forgasd össze, hogy mindenhol befedje a húst. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod. Sütés előtt szórd meg szezámmaggal, fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Ha szereted a kínai konyhát, a csirkés, mogyorós pirított tésztát is feltétlenül próbáld ki! 

Ezt is szeretjük