Kínai csípős csirkeszárnyak otthon: így lesz finom és ragadós
A mézes-csípős csirkeszárny szezámmagosan olyan jó, mint a sarki kínai étteremben.

kinai-csirkeszarny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha eddig a csirke combjáért vagy melléért rajongtál, és a szárnyat mellőzted, ideje, hogy megkóstold ezt az édes-csípős, ragacsos változatot. Az utolsó falatig leszopogatod a csontról. A hozzávalókat a szupermarketekben is könnyen beszerezheted. Ha már elővetted a grillt, azon is elkészítheted, de a sütőben is fantasztikus lesz. Rizzsel vagy salátával tálald. 

Kínai csípős csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál bors
  • chili
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg a pihéktől, a végeket vágd le, és jól mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet. Kicsit sózd be, és készítsd el a szószt.
Öntsd egy tálba a szezámolajat, add hozzá a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a zúzott fokhagymát, a köményt, a borsot és az ízlés szerinti chilit.
 

A szárnyakat rakd egy tepsibe egymás mellé, és öntsd rá a pácot. Jó alaposan forgasd össze, hogy mindenhol befedje a húst. Tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha egy éjszakán át pácolod. Sütés előtt szórd meg szezámmaggal, fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Ha szereted a kínai konyhát, a csirkés, mogyorós pirított tésztát is feltétlenül próbáld ki! 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük