Pikáns citrommázas csirke kínai módra: szójaszósz adja meg a karakterét

A kínai módra készülő citrommázas csirke ragacsos és ellenállhatatlan.

citrommazas csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai citrommázas csirke valódi ízkavalkád. Citromlekvárral, gyömbérrel és szójaszósszal készül, csupa olyan alapanyaggal, amelyeket bár ma már mindenhol kapni, mégis ritkán használjuk a hagyományos konyhában. Tálalj mellé párolt rizst vagy pirított tésztát!

Kínai citrommázas csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg citromlekvár
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, hogy hamarabb átsüljenek. Szórd meg őket sóval, borssal és fokhagymaporral, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy-két órára.

 

A pihentetési idő leteltével keverd össze a citromlekvárt a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, a reszelt gyömbérrel és a szójaszósszal. A csirkecombokat fektesd egymás mellé egy tepsiben, kend meg őket jól a citromos keverékkel, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Negyedóránként locsold meg a keletkezett szafttal. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percig, hogy a bőre ropogóssá váljon.

Kínai módra készül a szezámmagos csirke is: a bundája szódabikarbónától és étkezési keményítőtől olyan ropogós.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük