Kínai sült tészta pirított zöldségekkel: így maradnak roppanósak a hozzávalók

Ha a megfelelő módon készíted el a kínai zöldséges sült tésztát, minden hozzávaló finom roppanós marad.

kinai sult teszta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kínai zöldséges sült tészta önmagában is nagyon finom, de ha szeretnéd, feldobhatod csirke- vagy sertéshússal is. A roppanós zöldségek titka, hogy nem szabad őket megsózni, mert akkor levet eresztenek, és inkább főnek, mint pirulnak. Ha van otthon wokod, abban készítsd, ha nem, egy tapadásmentes serpenyő is megteszi.

Kínai zöldséges sült tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg kínai tészta
  • 1 sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 lila hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • késhegynyi őrölt chili
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd ki. A zöldségeket vágd a lehető legvékonyabbra. Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, szórd meg ízlés szerint egy kevés chilivel, és kezdd el pirítani. Ne kavard, inkább csak rázogasd közben a serpenyőt. Ha megpirultak, add hozzájuk a kifőtt tésztát, együtt pirítsd még pár percig, majd keverd el a szójaszósszal. Csak a legvégén sózd meg.

Húsételt is készíthetsz keleti módon: a mézes, szezámmagos csirke biztos, hogy ízleni fog.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük