Kínai sült tészta pirított zöldségekkel: így maradnak roppanósak a hozzávalók
Ha a megfelelő módon készíted el a kínai zöldséges sült tésztát, minden hozzávaló finom roppanós marad.

A kínai zöldséges sült tészta önmagában is nagyon finom, de ha szeretnéd, feldobhatod csirke- vagy sertéshússal is. A roppanós zöldségek titka, hogy nem szabad őket megsózni, mert akkor levet eresztenek, és inkább főnek, mint pirulnak. Ha van otthon wokod, abban készítsd, ha nem, egy tapadásmentes serpenyő is megteszi.
Kínai zöldséges sült tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg kínai tészta
- 1 sárgarépa
- 1 kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 lila hagyma
- 1 fokhagyma
- 1 dl szójaszósz
- késhegynyi őrölt chili
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
A tésztát főzd ki. A zöldségeket vágd a lehető legvékonyabbra. Egy wokban vagy serpenyőben hevíts olívaolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a zöldségeket, szórd meg ízlés szerint egy kevés chilivel, és kezdd el pirítani. Ne kavard, inkább csak rázogasd közben a serpenyőt. Ha megpirultak, add hozzájuk a kifőtt tésztát, együtt pirítsd még pár percig, majd keverd el a szójaszósszal. Csak a legvégén sózd meg.
Húsételt is készíthetsz keleti módon: a mézes, szezámmagos csirke biztos, hogy ízleni fog.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept