Ropogós kijevi csirkemell sütőben készítve: így nem folyik ki belőle a fűszeres vaj

Ha sütőben készíted a kijevi csirkemellet, kevésbé szívja meg magát olajjal, így a gyomornak is jót tesz.

Kijevi csirkemell sütőben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sütőben készítve is nagyon finom, ropogós lehet a kijevi csirkemell. A göngyölt hús lelke a fűszeres vaj, amelyet nem kell különösebben túlgondolni: friss petrezselyem és egy csipet szerecsendió éppen eléggé izgalmassá varázsolja. A panírozott húsok sokféle változatban készíthetők el: kattints erre a válogatásra a legjobb receptekért!

Kijevi csirkemell sütőben

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 4 nagy szelet csirkemell
  • bors

A fűszervajhoz:

  • 15 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors

A panírozáshoz:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy jól formázható állaga legyen. A csirkemellszeleteket enyhén klopfold ki, hogy mindenhol egyforma vastagságúak legyenek. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és hagyd őket állni fél órát. A vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az apróra vágott friss petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Töltsd meg vele a csirkemelleket úgy, hogy fel tudd őket tekerni. Az így kapott göngyölegek két végét tűzd meg fogpiszkálóval vagy hústűvel. 

 

Egy tányérba öntsd a lisztet, a másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba adagold bele a zsemlemorzsát. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozd be. Érdemes duplán panírozni, először lisztbe, utána tojásba, majd újra lisztbe és tojásba, utoljára zsemlemorzsába forgatni őket. Így biztosabban megáll majd rajtuk a bunda. A bepanírozott hússzeleteket fektesd egymás mellé egy tálba. Locsold meg őket egy kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

A bagettet is megtöltheted a fűszeres vajjal, utána pedig élvezd, ahogy a mennyei illatok sütés közben bejárják a lakást.

Kép: bonchan / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük