Vastag palacsinta kefires tésztából: ezzel a módszerrel még finomabb
A savanykás kefir nagyon jól megy a palacsinta tésztájába.

Ha szoktál süti tésztájába kefirt is keverni, bizonyára nem fogsz meglepődni azon, hogy palacsintába is nagyon jól megy. A joghurthoz hasonló, de annál karakteresebb ízű kefir sűrű tésztát eredményez, ezért az így kisütött palacsinta valamivel vastagabb lesz a megszokottnál. Töltsd meg ízlés szerint lekvárral, túróval, kakaóval.
Kefires palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 7.5 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 dkg olvasztott vaj
- 1.5 dl víz
- 1 kis pohár kefir
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliaaromát, a kefirt és a vizet, és ezekkel is keverd ki. Szitáld bele a lisztet add hozzá a szódabikarbónát és egy csipet sót, forgasd össze, végül csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Kiolajozott palacsintasütőben egyenként süsd ki őket a szokott módon. Vastag palacsintákat fogsz kapni, így személyenként két darab elég lesz. Kínáld ízlés szerinti töltelékkel.
A palacsinta nemcsak desszertként, hanem egészséges reggeliként is megállja a helyét: reszelj a tésztájába sárgarépát!
Egészséges palacsinta sárgarépával: rostban gazdag napindító
Ráérősebb reggelekre készítsd el ezt a szaftos répás palacsintát: tele van rosttal és nagyon finom!
ElolvasomKép: Westend61 / Getty Images