Kefires bundában sült csirkemell: omlós és nagyon finom lesz a hús
Ha szereted a rántott húst, de újítanál egy kicsit, bújtasd a csirkemellet fűszeres, kefires bundába!

kefires-bundaban-sult-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megújul a rántott csirkemell bundája, és biztos, hogy elégedett leszel a végeredménnyel! Hasonlít a palacsinta- vagy a sörtésztára, de ezúttal kefir kerül a masszába. Fantasztikusan omlóssá, puhává varázsolja a csirkét, és sütés közben sem szárad ki. A fűszerektől pedig még finomabb lesz az ebéd. 

Kefires bundában sült csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg liszt
  • 2.5 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre vagy nagyobb csíkokra. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A kefirt öntsd egy tálba, add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, szórd hozzá a lisztet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Sűrű palacsintatészta-állagot kell kapnod. Ha szükséges, lazíts rajta kevés tejjel. Forgasd meg benne a hússzeleteket, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.
Pihentetés után egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott csirkemellet. Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
Ízleni fog a fűszeres amerikai rántott csirke is, amelyet zsemlemorzsa helyett kukoricapehelyben forgatnak meg.

Ezt is szeretjük