Kefires bundában sült csirkemell: omlós és nagyon finom lesz a hús
Ha szereted a rántott húst, de újítanál egy kicsit, bújtasd a csirkemellet fűszeres, kefires bundába!
Megújul a rántott csirkemell bundája, és biztos, hogy elégedett leszel a végeredménnyel! Hasonlít a palacsinta- vagy a sörtésztára, de ezúttal kefir kerül a masszába. Fantasztikusan omlóssá, puhává varázsolja a csirkét, és sütés közben sem szárad ki. A fűszerektől pedig még finomabb lesz az ebéd.
Kefires bundában sült csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 15 dkg liszt
- 2.5 dl kefir
- 2 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre vagy nagyobb csíkokra. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A kefirt öntsd egy tálba, add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, szórd hozzá a lisztet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Sűrű palacsintatészta-állagot kell kapnod. Ha szükséges, lazíts rajta kevés tejjel. Forgasd meg benne a hússzeleteket, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.
Pihentetés után egy serpenyőben hevíts olajat, és rakd bele a bundázott csirkemellet. Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Ízleni fog a fűszeres amerikai rántott csirke is, amelyet zsemlemorzsa helyett kukoricapehelyben forgatnak meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept