Kecskesajtos saláta dióval
Különleges őszi finomság
Felejtsd el a trappista sajtot, készíts salátát kecskesajtból dióval. Könnyű vacsorának is beillik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itthon még mindig a trappista a legnépszerűbb, pedig nagyon sok ízletesebb és különlegesebb, nem utolsósorban pedig természetesebb alapanyagokból készülő sajt kapható, amelyekkel érdemes kísérletezni.

A kecskesajt jellegzetes, csípős íze jól illik a gyümölcsös salátához, az évszak pedig a dióhoz. Ez a saláta magában is elég könnyű vacsorának.

Kecskesajtos saláta dióval

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fürt szőlő
  • 20 dkg kecskesajt - két kerek 10 dekás
  • egy marék dió
  • fél fej jégsaláta
  • 1 alma
  • kevés olívaolaj

A szőlőt szedd le a fürtről, ha túl nagyok a szemek, vágd őket félbe. A salátát csíkozd fel, a meghámozott almát pedig vágd kockákra.

A diót pucold meg és aprítsd fel, de ne daráld le. Kevés olajon pirítsd meg, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

A kecskesajtot még a serpenyőben nyomd bele a dióba, a melegtől egy nagyon kicsit megolvad a teteje, és könnyebben beleragadnak a darabok. A saláta hozzávalóit keverd össze, és tedd melléjük a dióbundás kecskesajtot.

Ezt is szeretjük