Könnyű és gyors karfiolpogácsa: akár köretként is tálalhatod

Olajban és sütőben is elkészíthető, ropogós, ízes pogácsa.

Könnyű és gyors karfiolpogácsa: akár köretként is tálalhatod
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiolt nemcsak az íze miatt jó gyakran fogyasztani, hiszen számos kedvező élettani hatással bír, emellett K- és C-vitaminban gazdag zöldség. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni a könnyű fogásból, mert a masszát akár le is fagyaszthatod, így bármikor előveheted.
 

Karfiolpogácsa recept

Hozzávalók

  • 1 kg karfiol
  • 4 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és kevés sós vízben párold puhára. Csepegtesd le szűrőben. A hagymát vágd finomra, majd párold világosra két deka zsírban. A maradék zsíron enyhén pirítsd meg a két deka lisztet, öntsd fel a karfiol főzőlevével, és készíts sűrű besamelt.

 

Keverd össze a lecsepegtetett karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg, és keverd bele az apróra vágott petrezselymet. Ha túl puhának találod a masszát, kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsd be. Lisztes kézzel formázz kis gombócokat. Lapítsd el, forgasd a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

 

Ha pedig inkább sütőben készítenéd, rendezd a kilapított karfiolokat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon aranybarnára, 25 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük