Könnyű és gyors karfiolpogácsa: akár köretként is tálalhatod
Olajban és sütőben is elkészíthető, ropogós, ízes pogácsa.


- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A karfiolt nemcsak az íze miatt jó gyakran fogyasztani, hiszen számos kedvező élettani hatással bír, emellett K- és C-vitaminban gazdag zöldség. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni a könnyű fogásból, mert a masszát akár le is fagyaszthatod, így bármikor előveheted.
Karfiolpogácsa recept
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- só
- 4 dkg zsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és kevés sós vízben párold puhára. Csepegtesd le szűrőben. A hagymát vágd finomra, majd párold világosra két deka zsírban. A maradék zsíron enyhén pirítsd meg a két deka lisztet, öntsd fel a karfiol főzőlevével, és készíts sűrű besamelt.
Keverd össze a lecsepegtetett karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg, és keverd bele az apróra vágott petrezselymet. Ha túl puhának találod a masszát, kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsd be. Lisztes kézzel formázz kis gombócokat. Lapítsd el, forgasd a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.
Ha pedig inkább sütőben készítenéd, rendezd a kilapított karfiolokat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon aranybarnára, 25 perc alatt.

Még több recept