Könnyű és gyors karfiolpogácsa: akár köretként is tálalhatod
Olajban és sütőben is elkészíthető, ropogós, ízes pogácsa.

Könnyű és gyors karfiolpogácsa: akár köretként is tálalhatod
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

Dögös csokoládébarna smink a szemre: duplájára növeli a szemet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolt nemcsak az íze miatt jó gyakran fogyasztani, hiszen számos kedvező élettani hatással bír, emellett K- és C-vitaminban gazdag zöldség. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni a könnyű fogásból, mert a masszát akár le is fagyaszthatod, így bármikor előveheted.
 

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 4 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és kevés sós vízben párold puhára. Csepegtesd le szűrőben. A hagymát vágd finomra, majd párold világosra két deka zsírban. A maradék zsíron enyhén pirítsd meg a két deka lisztet, öntsd fel a karfiol főzőlevével, és készíts sűrű besamelt.

 

Keverd össze a lecsepegtetett karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Sózd meg, és keverd bele az apróra vágott petrezselymet. Ha túl puhának találod a masszát, kis lángon, állandó kevergetés mellett sűrítsd be. Lisztes kézzel formázz kis gombócokat. Lapítsd el, forgasd a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és forró olajban süsd ki.

 

Ha pedig inkább sütőben készítenéd, rendezd a kilapított karfiolokat sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süsd 180 fokon aranybarnára, 25 perc alatt.

Ezt is szeretjük