Tejszínes szószban sült karfiolos, brokkolis zöldségrakott: sok mozzarella olvadozik a rétegek között
Ebbe a tartalmas, sok-sok sajttal és tejszínnel készült karfiolos, brokkolis zöldségrakottba tényleg nem hiányzik a hús.

karfiolos brokkolis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiol igazi szuperzöldség: a teljesség igénye nélkül: segít a méregtelenítésben, a rák elleni küzdelemben, javítja az emésztést, gazdag C-, K- és B6-vitamin-forrás. A brokkoli is tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A téli időszakban fogyassz bőségesen ebből a két zöldségből. Ennek a finom rakottasnak például nehéz ellenállni.

Karfiolos, brokkolis rakottas receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg mozzarella
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 karfiol
  • 1 brokkoli
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 0.5 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt szedd rózsáira, forró, sós vízben főzd őket tíz percig, majd szűrd le. A tojásokat villa vagy kézi habverő segítségével keverd el a tejszínnel, sózd, borsozd, és szórd meg szerecsendióval. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal. A brokkolis-karfiolos keverék felét oszd el az aljában, önts rá egy kis tojásos tejszínt, fedd le mozzarellaszeletekkel, ízesítsd oregánóval és füstölt paprikával, majd ismételd meg a műveletet egy újabb réteggel. Alufóliával letakarva told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre, amíg a sajt krémesre olvad.

Ha szereted az egybesütött zöldséges egytálételeket, ez a krémes rakott cukkini is hamar a szívedbe fogja lopni magát.

Ezt is szeretjük