Roppanós karfiol fűszeres lében eltéve: így kibírja az egész telet
Ha a cékla és az uborka mellett más savanyúságra vágysz, gondolj a karfiolra is. Finom savanyúságot készíthetsz belőle nagyon egyszerűen.

Roppanós karfiol fűszeres lében eltéve: így kibírja az egész telet
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiolhoz bármikor hozzájuthatsz, de ilyenkor, ősszel van a legtöbb, és ekkor a legolcsóbb, így most érdemes eltenni akár nagyobb adagot is. A zöldséget nem kell megfőzni, mielőtt az üvegekbe rakod. Ha túl sok felöntőlevet készítesz, érdemes műanyag üvegbe tenni, hisz hűvös, száraz helyen hetekig eláll. Felhasználhatod a következő adag savanyúsághoz. 

Karfiol savanyúság

Hozzávalók:

  • 3 fej közepes karfiol
  • 2 l víz
  • 2.5 dl ecet
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál só
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál borkén
  • 1 teáskanál koriandermag
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt jó alaposan mosd meg, majd szedd rózsáira. Ha találsz hibás részeket, feltétlenül távolítsd el. Csepegtesd le, majd szorosan rakd jól kimosott, csírátlanított üvegekbe. A legegyszerűbb, ha mikróba teszed egy-két percre, és a legmagasabb fokozaton járatod.
Készítsd el a felöntőlevet. A vizet öntsd egy lábosba, kezdd forralni, rakd hozzá a cukrot, a sót, a babérlevelet, a borsot, a mustár- és a koriandermagot. Amikor felforr, húzd le a tűzről, és add hozzá az ecetet, végül szórd rá a borkénport.

Öntsd a karfiolra, és jól zárd le. A csavaros tető alá célszerű celofánt is rakni, hogy ne marja le az ecetes lé a kupakot. A kész savanyúságot rakd száraz, hűvös helyre, két hónap alatt jól összeérnek az ízek. Tálaláskor még friss, aprított petrezselyemmel is megszórhatod. 

 

Ezt is szeretjük