Karalábéfőzelék zsenge zöldségből
Fasírttal az igazi
A karalábé igazi vitaminbomba, egész évben terem, ráadásul finom és egyszerű étel készíthető belőle.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A menzán jó eséllyel hiába próbálták elhitetni veled, hogy jó lesz neked a karalábé, nagy erőkkel ellenálltál. Ha azóta sem próbálkoztál meg vele, itt az ideje, felnőtt ízlelőbimbókkal valószínűleg az egyik kedvenced lesz.

A karalábéfőzelékhez is kiválóan passzolnak a szokásos főzelékfeltétek, mint a tükörtojás, sült virsli, fasírt és ezek társai.

Karalábéfőzelék

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb fej karalábé
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • olaj a rántáshoz

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A karalábékat szabadítsd meg a külső héjuktól, valamint a fás részeknek is ints búcsút. Ezután kockázd fel azonos méretű darabokra a zöldséget, és enyhén sós vízben tedd fel a kedvenc főzelékes edényedbe főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amint feltetted főni, kezdj neki a rántásnak!

Olajon pirítsd meg a lisztet, add hozzá az apró kockákra vágott hagymát, és apránként öntsd fel a tejjel. Ha kellőképp megpuhult a zöldség, akkor már adhatod is hozzá a rántást, valamint a petrezselymet és még egy kis sót és borsot is, természetesen ízlésednek megfelelően.

Tavaszi ízek

Végérvényesen itt a tavasz, a napsütéses órák száma napról napra növekszik, így szerencsére temérdek friss, zsenge zöldséget szerezhetsz be a piacon, melyekből főzeléket vagy salátát is készíthetsz!

OLVASD EL EZT IS!

lencse lead
  • lencse
  • saláták, zöldséges ételek

Fűszeres lencsefőzelék

Ezt is szeretjük